Vojvodina nije izdržala, Ajaks slavio u finišu utakmice (VIDEO) 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Vojvodine izgubili su od Ajaksa u Amsterdamu minimalnim rezultatom 0:1 (0:0) u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Hrabro su se nosili Novosađani sa daleko kvalitetnijim protivnikom, ali su ipak u 86. minutu „kapitulirali“.

Gol odluke bio je delo rezerviste van den Bomena, koji je u igru ušao svega desetak minuta ranije.

 

U prvom poluvremenu Ajaks je bio mnogo bolji rival, imao je inicijativu, mnogo veći posed lopte i više u udaraca ka golo, ali svoju bolju igru nije uspeo da kruniše pogotkom. O inicijativi domaći u tom delu govori i da su imali 11 udaraca ka golu, naspram dva Vojvodine.

U nastavku je Vojvodina zaigrala bolje i uspela da zaustavi apsolutnu dominaciju Ajaksa iz prvog poluvremena. U tom delu Vojvodina je bila bliža postizanju gola, prvo je u 70. minutu udarac Ivanovića odbranio golman Ajaksa, a tri minuta kasnije Vukanović je iz dobre pozicije pogodio stativu.

Ajaks je do pobedonosnog gola stigao u 86. minutu. Branko Van Den Bomen je nakon asistencije Godtsa glavom prosledio loptu u mrežu i doneo radost za više od 50.000 navijača na „Johan Krojf“ areni.

U revanš meču Vojvodina će u Bačkoj Topoli dočekati Ajaks, a taj meč je na programu 1. avgusta.

Ko prođe dalje, sastaće se u trećem kolu s uspešnijim iz dvoboja Panatinaikosa i Boteva. Atinski tim ide u goste s prednošću od 2:1.

Ko bude eliminisan, prelazi u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencije i sastaće se s boljim iz dva duela Maribora i Univerzitatee iz Krajove. Slovenački tim je kod kuće pobedio s 2:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari