Vojvodina predribrala Partizan 1

– Nije slučajno Vojvodina na pragu Lige Evrope, a Partizan bez razloga, posle tri kola domaćeg prvenstva, četrnaesti među 16 superligaških ekipa. Lagana pobeda „lala“ u Humskoj – 1:3 (0:2) i posebno igra kojom su survali „parni valjak“ u još dublji kanal sopstvenih zabluda i samoubilačkih poteza savršena su ilustracija moći novosadskog tima, odnosno nemoći beogradskog sastava.

Nenad Lalatović i njegovi izabranici predribrali su Marka Nikolića i pulene mu u svakom segmentu igre. Izabrali su bolju taktiku, s više motiva i energije ušli u meč, brže, smislenije i tečnije distribuirali loptu, lakše i pametnije se kretali bez nje, sa više odvažnosti ulazili u duele, jednostavnije prelazili iz defanzive u ofanzivu i kontra, jače pritiskali, više skakali, bili precizniji…

Nabrajanje bi moglo da potraje do sutra, pa ne čudi što ni (dolaskom novog trenera) pretumbana jedanaestorka i trojica rezervista crno-belih nisu uspeli da zaustave niz od pet utakmica bez pobede u novoj sezoni. Gol glavom Valerija Božinova, na centaršut Miroslava Vulićevića, u 63. minutu, pogođena prečka istog napadača i (po) jedan udarac zaustavljen šut na gol liniji Vojvodine u oba poluvremena nisu ništa naspram njene tri lepe i vešte egzekucije, u maniru ozbiljnih evropskih timova. Prvo je, ovog leta fenomenalni, Dejan Meleg sa nekoliko finti izludeo čuvare i lobovao golmana Bojana Šaranova (6), onda je Aleksandar Trifunović sjajnim udarcem iskosa, u donji ugao, slomio ono malo preostalog takmičarskog duha domaćina (28), da bi Miloš Trifunović iz situacije jedan na jedan, na kraju jedne u moru sjajnih polukontri, stavio tačku na treći trijumf kluba sa „Karađorđa“ u četiri poslednja međusobna duela.

Za novo horsko „uprava napolje“ sa tribina stadiona u Humskoj. Ivan Tomić je sam otišao sa trenerske klupe, a istim putem bi trebalo da krenu i neki fudbaleri i kompletno privremeno rukovodstvo, jer vode Partizan u propast.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari