Vojvotkinja u pripravnosti: Ko će da uruči trofeje na Vimbldonu ako Kejt Midlton ne bude mogla? 1Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Niko nije bio važniji u preobražaju imidža Vimbldona iz ceremonijalne engleske uštogljenosti u šik od Katarine, princeze od Velsa, koja se mimo britanskog dvora u celom svetu prihvata sa simpatijama za njenu svedenost kao obična Kejt Midlton.

Supruga princa Vilijama, naslednika prestola, osvedočena zaljubljenica u sport, a u beli sport naročito, primila je 2016. lično od kraljice Elizabete počast da bude pokrovitelj Sveengleskog kriket i teniskog kluba, pošrišta najuglednijeg turnira za tenisere i teniserke.

Od 2011, kada je stupila u brak s Vilijamom, svojim opojnim šarmom nije ispunila Centralni kort samo 2013, u vreme trudnoće s prvim detetom, princom Džordžom. Baš na tom Vimbldonu Endi Marej je pobedom u finalu protiv Novaka Đokovića postao prvi britanski osvajač posle Freda Perija 1936.

Sva je prilika da se Kejt neće pojaviti ni ovaj put, iako će njenu konačnu reč čekati do poslednjeg časa.

„Nadamo se da će princeza od Velsa moći da uruči trofeje, ali njeno zdravlje je prioritetno“, nagovestila je Debi Dževans, predsednica Sveengleskog kluba.

Vojvotkinja u pripravnosti: Ko će da uruči trofeje na Vimbldonu ako Kejt Midlton ne bude mogla? 2
Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Od kada je u martu obelodanjeno da boluje od raka, Kejt je u javnost izmilila samo jednom, pre nepun mesec, a i tada, uprkos ličnoj drami, prikazala se neodoljivo nasmejana.

Vimbldon je prinuđen da joj spremi zamenu za svečanu ceremoniju dodele trofeja šampionki u subotu i šampionu u nedelju.

Po svemu sudeći ta će čast da pripadne 78-godišnjoj vojvotkinji od Glostera, supruzi prvog rođaka kraljice Elizabete, koja je dve decenije bila počasni predsednik Britanske teniske asocijacije i takođe je strastveni poklonik teniskog sporta.

Vojvotkinja u pripravnosti: Ko će da uruči trofeje na Vimbldonu ako Kejt Midlton ne bude mogla? 3
Foto: EPA/GERRY PENNY

Ove godine je već dvaput dolazila da gleda mečeve.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari