Vokap produžio ugovor sa Olimpijakosom do 2027. godine 1Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Američki plejmejker Tomas Vokap nastupaće za atinski Olimpijakos do leta 2027. godine, objavljeno je u sredu, pošto je 30-godišnji Teksašanin produžio saradnju sa pirejskim velikanom.

Momak iz Pasadene igra sjajno u tekućoj sezoni i bez dileme je jedan od najboljih defanzivaca lige na svojoj poziciji – veoma je bitan element u funkcionisanju lidera tabele.

Došao je Vokap u ekipu koja je u vlasništvu braće Angelopulos u leto 2021. godine, a iste sezone izborio je plasman na fajnal for u Beogradu. U tekućoj sezoni Olimpijakos je na dobrom putu da dođe do iste faze takmičenja, a Vokap u proseku po utakmici beleži 8,2 poena, 2,8 skokova i 5,8 asistencija.

Posebno je Vokap briljirao u 32. kolu Evrolige, kada je u gradskom derbiju protiv Panatinaikosa imao 11 poena i 13 asistencija (rekord karijere u EL), zbog čega je proglašen i najkorisnijim igračem kola.

Prethodni Vokapov ugovor važio je do leta 2024. godine, ali tim Jorgosa Barcokasa ne želi ništa da prepušta slučaju, pa je produžio saradnju sa Amerikancem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari