– Fudbaleri Crvene zvezde će u večerašnjoj utakmici protiv subotičkog Spartaka (18.00) pokušati da zabeleže 23 uzastopnu pobedu čime bi srušili dosadašnji rekord koji je za vreme trenerskog mandata na Marakani postavio Slavoljub Muslin. Ekipa iz Ljutice Bogdana ubedljivo drži lidersku poziciju na tabeli Superlige pa svaku narednu utakmicu koristi za dostizanja nekog rekorda, pa sa tim motivom crveno – beli ulaze i u ovaj duel. Kada je reč o ostalim utakmicama 27. kola domaćeg šampionata, derbi meč na programu je u nedelju od 19 časova kada se na Banovom brdu sastaju Čukarički i Partizan.

Meč sa „golubovima“ koji su u sredu u polufinalu kupa namučili Partizan izborivši put u Suboticu bez primljenog gola, prilika je za novu pobedu, a trener Zvezde Miodrag Božović očekuje neizvesnu utakmicu poželevši da i ekipa sa suprotne strane pokaže ofanzivne karakteristike iako ne veruje previše u tu mogućnost.

– Ja bih voleo da nas Spartak napadne, ali pretpostavljam da će igrati na kontranapade. Utakmica sigurno neće biti laka. Subotičani su u usponu forme, što su pokazali u poslednjim utakmicama, ali mi moramo da pokušamo da nastavimo seriju pobeda. Dolazimo u situaciju da obaramo mnoge rekorde i bilo bi izvanredno kada bismo uspeli u tome – izjavio je crnogorski stručnjak.

Osvrnuo se trener crveno – belih i na dve nedelje bez takmičarske utakmice budući da je utakmica u Novom Pazaru planirana za prošlu kolo odložena zbog poplava u gradu na Jošanici.

– Nadam se da pauza zbog neigranja utakmice u Novom Pazaru neće uticati na nas i da ćemo uz jednu dobru i borbenu igru obradovati navijače – naveo je Božović koji će u meču sa Spartakom i nekoliko dana kasnije u zaostaloj utakmici u Pazaru moći da računa i na vezistu Marka Grujića koji je dobio poziv u reprezentaciju uz mogućnost da se naknadno priključi posle klupskih obaveza za meč sa Estonijom.



Katai: Poštujem selektorovu odluku

– Naravno da sam se nadao da ću biti pozvan, ali to je selektorova odluka. Na meni je da nastavim da radim i da igram dobro i da se nadam pozivu za neka sledeća okupljanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari