Proteklih dana, od startovanja Univerzijade, deo takmičenja odvija se u Inđiji, koja se dobro spremila za ovu manifestaciju. Najvažniji deo dobre organizacije ovog velikog takmičenja čine volonteri.

Ovde ih ima oko 130 volontera, a raspoređeni su na gradskom stadionu, Sportskoj hali, u improvizovanom Etno selu pod nazivom „Naše sokače“ i „Scena festu“. Po rečima člana organizacionog odbora Univerzijade u Inđiji Maje Prebisalić, volonteri su se odlično snašli u svojoj ulozi i što je najvažnije trude se da ispune sve zadatke koji su stavljeni pred njih.

– Za prvih pet dana nismo imali problema u organizacionom smislu, pa se nadam da će tako ostati do kraja svih takmičenja koja se dešavaju u našem gradu. U svakodnevnom smo kontaktu sa koordinatorima iz preduzeća Univerzijada, koji su nam puno pomogli da sve protekne kako treba. Veoma sam zadovoljna ponašanjem volontera i njihovim odnosom prema obavezama. Naravno posle napornog radnog dana sledi opuštanje. Volonteri se druže i provode večeri na koncertima, koji su organizovani u okviru Inđijskog kulturnog leta „Scena festa“. Iako na sportska borilišta dolazimo prvi, a odlazimo poslednji pronađemo vremena i da se družimo i dobro provedemo, rekla je Maja Prebisalić. Volonter Mirjana Jovanov kaže da joj je ovo prvi put da volontira na ovako velikoj sportskoj manifestaciji i da su utisci pozitivni.

– Druženje sa drugim volonterima i sportistima je lepo iskustvo, koje bi svako trebao da doživi. Naučila sam dosta o samoj organizaciji, dala sam svoj doprinos u realizaciji ovako velikog događaja i što je najvažnije, stekla sam nove prijatelje. Ukoliko mi se ukaže prilika sasvim je sigurno da ću se ponovo prijaviti i volontirati na nekoj novoj manifestaciji – rekla je Jovanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari