Voždovac napravio ogromno iznenađenje i pobedio Crvenu zvezdu na svom stadionu 1Foto: Starsport

Fudbaleri Voždovca napravili su veliko iznenađenje, pošto su u utakmici 5. kola Superlige na svom terenu pobedili Crvenu zvezdu sa 3:2 (2:0).

Ovo je prvi poraz crveno-belih u Superligi Srbije još od 27. oktobra 2021. godine, kada su izubili od Radnika u Surdulici

Domaći, koji su u prethodna četiri kola zabeležili jednu pobedu i tri nerešena rezultata, naneli su ubedljiv poraz šestostrukom uzastopnom šampionu Srbije i vodećem timu na tabeli Superlige.

Do sva tri boda „zmajevi“ su stigli golovima Burmaza u 5, Neškovića u 44. i Teodorovića u 61. minutu, dok su strelci za ekipu iz Ljutice Bogdana bili Rodić u 75. i Kanga sa penala u 90. minutu.

Po izuzetno sparnom vremenu Voždovac je meč počeo iznenađujuće ofanzivno, igrajući visoki presing, koji je naterao centralne bekove Zvezde da naprave niz velikih grešaka.

Ekipi trenera Marka Savića ovakva taktika isplatila se već nakon pet minuta, kada je posle kiksa Degeneka Burmaz savladao golmana Glazera.

Tek posle petnaestak minuta igre gosti su uputili prvi šut ka golu „zmajeva“, ali je jedinu ozbiljnu šansu imao Olajnika u 39. minutu, kada je pogodio prečku.

Voždovac je duplirao prednost u 43. minutu kada Nešković posle brzog kontra napada šutirao sa ivice kaznenog prostora i pogodio suprotni, levi ugao.

Na poluvremenu trener Zvezde Bahar je izmenama promenio taktiku i gosti su ofanzivnijom postavom pokušali da dođu do preokreta.

Ipak, u 61. minutu novu veliku grešku napravili su defanzivci gostiju, ovog puta Dragović, a Teodorović je to iskoristio i doneo svom timu vođstvo od 3:0.

Crveno-beli su u tom trenutku spustili gard, napali ka golu rivala i u 75. minutu Rodić je smanjio zaostatak na dva gola.

Zvezda potom nije uspevala da stvori ozbiljnije šanse, međutim, u 89. minutu sudija je dosudio penal i pokazao crveni karton igraču „zmajeva“ Đorđeviću, a sa 11 metara precizan je bio Kanga.

Iako se u dodatnom vremenu igralo još 11 minuta fudbaleri Zvezde nisu uspeli da dođu do izjednačenja.

Posle kiksa crveno-belih u duelu sa Voždovcem došlo je i do promene na vrhu tabele Superlige, a na prvom mestu sada je TSC, koji je danas na svom stadionu pobedio IMT sa 1:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari