Voždovačka opomena 1Foto: STARSPORT

Partizan je preskočio Voždovac u četvrtfinalu Kupa Srbije i nastavio odbranu jedinog trofeja iz prethodne sezone.

„Prosuto“ prvo poluvreme i jurnjava za preokretom u finišu utakmice sa gradskim rivalom ozbiljno ugrozili višemesečnu seriju bez poraza crno-belih i podsetili ih da nisu nedodirljivi, pred subotnji duel sa Radnikom, u pretposlednjem kolu ligaškog dela prvenstva.

– Utakmica protiv Voždovca je bila dobra opomena za Partizan. Nemamo mogućnost da nam ijednog trenutka pada koncentracija – svestan je Marko Nikolić brojnih manjkavosti u igri njegovih izabranika protiv Zmajeva, ali i sve manjeg manevarskog prostora u šampionskoj trci s Crvenom zvezdom.

Mada predsednik kluba Milorad Vučelić ne veruje da će komšije kiksirati do kraja Superlige, trener drugoplasiranog tima smatra da ima smisla boriti sve do samog kraja dolazećeg plej-ofa, pre čijeg početka će svima biti podeljeni bodovi. I tvrdi da je ekipa sposobna da i dalje igra s rezultatskim mačem nag glavom.

– Izdržali smo strahovit ritam i pritisak u prethodnih sedam, osam meseci. Fizički, igrački, rezultatski i psihološki. Nije vreme za bilo kakvo „maženje“, niti to igrači rade. Očekujem da i protiv Radnika budu na gornjoj granici mogućnosti i ostvare još jednu pobedu – kaže Nikolić, bez namere da puno menja sastav od srede.

– Igrači Partizana su apsolutno spremni da igraju na svaka tri-četiri dana. To je ritam koji se igra u ozbiljnom fudbalu, pa i mi moramo da budemo spremni za isti. Pre svega mentalno – tvrdi Partizanov strateg, kojeg ne muče problemi s povredama, jer „nema ozbiljnijih“, ali ga boli tanka navijačka podrška, pošto bi voleo da bude „što više ljudi“ na tribinama.

Naravno, za „plen“ u meču u Humskoj pitaju se i Surduličani. Iako se grčevito bore za opstanak, ne mogu se podičiti skorom s domaćinom (tri poraza, jedan remi) i prolećnim učinkom (pet „nula“ pre pobede u prošlom kolu).

– Očekujem veoma motivisanog i disciplinovanog protivnika, koji je veoma neprijatan – opominje Nikolić, bez iluzije da golgeterski niz vodećih strelaca lige, Uroša Đurđevića i Leonarda da Silve Souze, može doveka da traje.

Finiš borbe za plej-of i plej-aut

Na kraju tzv. preliminarne faze Superlige, prvih osam ekipa ide u plej-of borbu za titulu i evropske kvalifikacije, a drugom oktetu ostaje borba za prestiž ili ostanak u najvišem rangu takmičenja kroz plej-aut. Pri čemu će svima bodovi osvojeni tokom 30 kola biti prepolovljeni. U slučaju neparnih cifara biće priznata polovina bodova, sa zaokruženjem na više za 0,5 bodova. Na primer 61 bod u preliminarnoj fazi = 30,5 bodova + 0,5 bodova = 31 bod pre finalne faze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari