Vranjanci domaćini reprezentaciji Srbije u futsalu u kvalifikacijama za SP 1photo: Vanja Keser/ STARSPORT

Fudbalski savez Srbije (FSS) doneo je odluku da se treća utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u futsalu između reprezentacija Srbije i Ukrajine odigra u Sportskoj hali u Vranju 6. oktobra.

Sportska hala u Vranju ispunjava uslove UEFA za odigravanje međunarodnih utakmica, jer je nedavo kompletno rekonstruisan parket koji je prilagođen novim standardima.

Reprezentacija Srbije u prva dva meča kvalifikacija pobedili su Poljsku i remizirali sa Belgijom, a sada sledi dvomeč sa reprezentacijom Ukrajine.

Prva utakmica igra se 6. oktobra u Vranju, dok će revanš biti 11. oktobra u Mađarskoj, gde će Ukrajinci biti formalni domaćini zbog aktuelne situacije u njihovoj zemlji.

Selektor Dejan Majes okupiće reprezentaciju u ponedeljak 2. oktobra, u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, saopštio je FSS.

Poziv je uputio sledećim igračima: golmani Jakov Vulić (Loznica Grad 2018), Petar Nikolić (Loznica Grad 2018), Petar Marojević (Leteći Holanđanin), igrači Stefan Rakić (Rekord Bjalsko Bjala), Aleksandar Tomić (Kečkemet), Slobodan Rajčević (Mostar SG Staklorad), Miloš Simić (Deva Futsal), Strahinja Petrov (Kjampino), Jovan Lazarević (Inter Muvistar), Ninoslav Aleksić (Novi Pazar), Nikola Matijević (Al Arabi), Kristijan Vasić (Loznica Grad 2018), Denis Ramić (Deva Futsal), Đorđe Rosić (Loznica Grad 2018), Lazar Marinković (Torpedo), Dragan Tomić (Anderleht).

Selektor za oktobarske izazove ne može da računa na golmana Miodraga Aksentijevića (Vilimdorf), zbog povrede ruke, ali i na Marka Pršića, koji je doživeo povredu igrajući za klub (Al Arabi) na turniru u Dubaiju.

Očekuje se da reprezentaciju Srbije u Vranju bodri između tri i četiri hiljade navijača koliki je i kapacitet ovog sportskog objekta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari