Vranjanci na ozbiljnom ispitu 1

Ukoliko žele da overe istorijski plasman u Superligu Srbije, fudbaleri Dinama iz Vranja danas na gostovanju Sinđeliću moraju da pobede, ili da bar izvuku bod.

Direktni konkurent u borbi za drugo mesto je i dalje Metalac iz Gornjeg Milanovca, koji ima minus u odnosu na Vranjance od pet bodova, ali i lakšeg rivala za protivnika.

Milanovčani gostuju u Čelarevu kod ekipe ČSK-a, koja je ispala iz prve lige. U slučaju kiksa „žutih“, Metalac bi se pobedom primakao na samo dva boda razlike i povećao šanse da na kraju on bude tim koji će u fudbalsku elitu. Slobodi je protiv TSC u Bačkoj Topoli neophodan bod kako bi Užičani raščistili sa brigama oko opstanka. Piroćanci su u vrtlogu teorije jer im i pobeda protiv Teleoptika u Zemunu ne daje velike šanse da se spasu od ispadanja. U niži rang već su se preselili Jagodina, ČSK Pivara i Temnić 1924.

Pred novim superligašem Proleterom je relaksirajuće gostovanje u Kragujevcu protiv Radničkog 1923, koji je prebrinuo brige oko opstanka pa se može očekivati zanimljiva fudbalska utakmica. Zanimljivo će biti i u Novom Pazaru, gde domaćin dočekuje Bežaniju. Budućnost će u Jagodini biti u prilici da zabeleži novu pobedu i opravda dobar prolećni učinak.

Raspored i tabela

*Danas se igraju utakmice: Inđija – Temnić, Teleoptik – Radnički Pirot, Novi Pazar – Bežanija, Sinđelić – Dinamo, Jagodina – Budućnost. Nedelja: TSC – Sloboda, Radnički 1923 – Proleter i ČSK – Metalac. Sve utakmice počinju u 17 sati.

*Proleter 58, Dinamo 56, Metalac 51, TSC 45, Inđija 40, Bežanija i Sinđelić 39, Novi Pazar 37, Teleoptik, Budućnost i Radnički 1923 36, Sloboda 33, Radnički Pirot 27, Temnić 1924 25, ČSK Pivara 22, Jagodina 12.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari