Vratio se Ansu Fati 1EPA-EFE/Luis Tejido

Prvi put od poslednje povrede zadobijene u januaru mesecu, 20-godišnji Ansu Fati priključio se timskim treninzima kolegama u dresu Barselone. Veliki talenat Katalonaca u poslednje dve godine doživeo je niz teških povreda, među kojima i dve kolena, zbog kojih je više puta morao na duže pauze. Zbog poslednje, butnog mišića, pauzirao je više od dva meseca, a dobra vest za trenera Ćavija jeste da se oporavio i da je sposoban za najveće napore.

Povreda kolena i zadnje lože uticala je na to da Fati prošle sezone odigra svega deset utakmica. Nažalost, isti broj mečeva sakupio je u tekućoj takmičarskoj godini. U međuvremenu, Barselona se na njegovoj poziciji pojačala dovođenjem Ferana Toresa, a takođe je i trener Ćavi odlučio da Dembelea pomera na levu stranu navale u zavisnosti od taktičkih varijanti.

Fati još uvek slovi za jednog od većih svetskih talenata; njegova produktivnost na malom broju odigranih utakmica u aktuelnoj i prethodnoj sezoni je zaista velika. Ove sezone sakupio je pet golova i asistenciju, a prošle isti broj golova i četiri asistencije.

U ponedeljak popodne Fati je obavio prvi trening sa saigračima još od januara, kada se povredio u meču Kupa kralja protiv Atletik Bilbaa, a dočekan je aplauzima fudbalera i članova stručnog štaba.

Uprkos oporavku od povrede, španska Marka piše da bi na teren mogao da se vrati tek pred kraj takmičarske godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari