Vratio se Šime u reprezentaciju Hrvatske 1EPA-EFE/Justin Tallis / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news

Deo priprema za Svetsko prvenstvo u Kataru, reprezentacija Hrvatske obaviće na turniru u Dohi na kome će se 26. marta sastati sa Slovenijom, a tri dana kasnije Bugarskom. Interesantno je da je selektor Zlatko Dalić na spisak uvrstio i Šimea Vrsaljka, desnog beka madridskog Atletika, sa kime je, ne tako davno, imao direktan sukob, zbog kojeg ga izvesno vreme nije bilo u državnom dresu.

Poziv je dobio i Ivo Grbić, golman koji se nalazi na pozajmici u Lilu, inače član madridskog Atletika. Grbić ne brani za zvaničnog šampiona Francuske, što je razlog zbog kojeg bi mogao da ostane bez mesta u reprezentaciji na Mundijalu.

„Grbić ne brani poslednje utakmice, zvali smo ga, ali ukoliko se status ne promeni, nećemo na njega računati. On mora da brani i mora da promeni status u klubu“, decidan je selektor Dalić.

Vrsaljka izvesno vreme nije bilo u reprezentaciji zbog konfrotacija sa selektorom Dalićem. Vrsaljko mu je naime jednom prilikom pred celom ekipom zamerio što je na utakmici sa Škotskom u startnu postavu gurnuo Josipa Juranovića, a ne njega što je razbesnelo Dalića.

„Ono što je osnovna stvar jeste da Vrsaljko opet igra. U dobroj je formi, ima kontinuitet i igra onako kako bi trebalo da igra za reprezentaciju. Razgovarali smo i sve je u redu. Razgovor naravno ostaje među nama. Ovakav Šime Vrsaljko meni treba“, naveo je selektor Hrvatske.

Dalić je stručni štab pojačao Mariom Mandžukićem, čuvenim reprezentativcem Hrvatske.

„Znamo kakav je bio karakter, kakvu je imao volju i pristup. Može da bude primer mlađima koji dolaze. Pomoći će savetima i iskustvom. Već sada dosta radi, prati italijansku ligu i igrače. Potpuno se aktivirao… Velika su snaga kada se takva imena pojave iza mene“, jasan je Dalić.

 

Spisak Hrvatske

Golmani: Dominik Livaković (Dinamo), Ivo Grbić (Atletiko Madrid), Ivica Ivušić (Osijek);

Odbrambeni: Domagoj Vida (Bešiktaš), Marin Pongračić (Borusija Dortmund), Dejan Lovren (Zenit), Šime Vrsaljko (Atletiko Madrid), Duje Ćaleta-Car (Olimpik Marselj), Josip Juranović (Seltik), Joško Gvardiol (RB Lajpcig), Borna Sosa (Štutgart), Borna Barišić (Rendžers);

Vezisti: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Čelsi), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (Vest Ham), Lovro Majer (Ren), Kristijan Jakić (Ajntraht Frankfurt);

Krila/napadači: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hofenhajm), Josip Brekalo (Torino), Mislav Oršić (Dinamo), Marko Livaja (Hajduk), Ante Budimir (Osasuna)

Pretpozivi: Lovre Kalinić (Hajduk), Mile Škorić (Osijek), Antonio Mirko Čolak (PAOK), Nikola Moro (Dinamo Moskva).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari