Opština Vršac podići će spomenik nekadašnjem šahovskom šampionu Jugoslavije Bori Kostiću, koji je rođen u tom južnobanatskom gradu. Spomenik, koji će povodom 120 godina od rođenja velemajstora Kostića (1887-1963) napraviti vršački akademski slikar Zvonimir Santrač, na jesen će biti postavljen u Ruskom parku, u strogom centru grada.

Opština Vršac podići će spomenik nekadašnjem šahovskom šampionu Jugoslavije Bori Kostiću, koji je rođen u tom južnobanatskom gradu. Spomenik, koji će povodom 120 godina od rođenja velemajstora Kostića (1887-1963) napraviti vršački akademski slikar Zvonimir Santrač, na jesen će biti postavljen u Ruskom parku, u strogom centru grada. Predstavnici lokalne vlasti su ocenili da Vrščani treba da iskoriste retku priliku i oduže se sugrađaninu, koji je ime svog grada proneo po svim kontinentima.
Sedmočlani Organizacioni odbor je, takođe, u okviru jubileja pokrenuo akciju „Jedan smo rod“, u kojoj će promovisati ideju da svi građani, u skladu sa svojim mogućnostima, daju skromni prilog za izradu spomenika.
Vrščani su nedavno obnovili i Memorijalni turnir „Bora Kostić“, koji je okupio šahiste iz celog sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari