Vučelićev mandat na proveri 1

Milorad Vučelić je u ponedeljak uveče dobio mandat da, kao 28. predsednik u istoriji Partizana, narednih godina predvodi fudbalski klub iz Humske

To nije i definitivan kraj izborne ujdurme, jer bi desetomesečna tragikomedija na crno-beloj strani Topčiderskog brda danas trebalo da dobije nastavak na suđenju u Prvom opštinskom sudu u Beogradu.

Opozicija nekadašnjem vrlo uticajnom funkcioneru Socijalističke partije Srbije i generalnom direktoru tadašnje Radio televizije Srbije u eri Slobodana Miloševića, nije učestvovala u glasanju i pobedi predsednika JSD Partizan, sa (zvanično) 30 glasova od 33 prisutnih delegata, odnosno manje od polovine kompletnog broja skupštinara (65), nije se čak ni pojavila u klupskom sportskom centru, ali bi zato njen kandidat Nenad Bjeković i advokatski zastupnici tzv. Crno-bele familije danas trebalo i usmeno da stanu iza podnete tužbe protiv članova bivše, privremene uprave „parnog valjka“. S tim što će ista biti produžena za još jednu stavku. U ranije predatom spisu, bivši sportski direktor, trener i igrač Partizana sa istomišljenicima je teretio Vučelića i njegovu ekipu za nelegitimnu i nelegalnu zamenu skupštinskih mandata (u opticaju je između 14 i 18 od prvih, propalih izbora u maju), suprotno klupskom Statutu, istovetnoj regulativi Fudbalskog saveza Srbije i Evropske fudbalske federacije, kao i odredbama nacionalnog Zakona o sportu, a sada im dovodi u pitanje i regularnost Vučelićevog predsedničkog postavljenja.

– Nikako nisu mogli da imaju 33 delegata na Skupštini. Imamo informaciju da ih je bilo 31 i to je samo još jedan pokazatelj šta su sve spremni da urade da bi došli do vlasti – tvrdi Bjeković, uz opasku da niko od novih delegata (privrženih Vučeliću) nije pre početka izbornog procesa prošao propisanu skupštinsku verifikaciju.

Božinov za četvrtfinale

Dan pošto ga je novi predsednik kluba Milorad Vučelić označio kao jednog od glavnih idejnih tvoraca akcije izlaska na teren u majicama s likom ubijenog i osuđivanog kriminalca s južne tribine Aleksandra Stankovića, bugarski napadač Valerij Božinov je s dva gola odveo crno-bele u četvrtfinale Kupa Srbije. Mada u jakom sastavu, branilac trofeja je bio očajan protiv srpskoligaškog Žarkova, a potezi iskusnog špica posle asistencija Nikole Đurđića (48. minut) i Nemanje Mihajlovića (71), jedino su vredno pomena iz duela sa žilavim rivalom na neutralnom terenu beogradskog Rada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari