Vučić poručio da će država platiti 200.000 evra osvajačima zlatnog odličja na Olimpijskim igrama u Parizu: “Donesite medalju i sutradan dobijate pare” 1Foto: M.M./ATAImages

Mesec dana pre početka Olimpijskih igara u Parizu predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sportisti koji osvoje zlatne medalje na tom takmičenju dobiti nagradu od 200.000 evra.

Obilazeći Nacionalni trening-centar na Košutnjaku Vučić je poručio da će ovaj novac biti isplaćen samo dan nakon što olimpijci osvoje ovo odličje.

– Olimpijske igre su postale takimičenje nacija, a ne samo pojedinaca – to je uspeh za celu zemlju. Mi sada podižemo nagradu za zlatnu medalju na 200.000 evra, što nije beznačajno. Donesete medalju i sutra dobijete pare – izjavio je Vučić.

On je dodao da očekuje najmanje deset medalja iz Pariza.

– Da kažem samo nešto sportistima, uzdamo se mi u vas, naše borce i rvače, možda i ženski boks i tekvondo, kao i u strelce. Muka je na vašim leđima i plećima, ali pritisak je uvek na najboljima, ako niste najbolji, nema pritiska. Poslednji put smo govorili šta sve treba, kada nismo imali skoro ništa, a pogledajte sad, pa bio je malo pritisak i na mene – poručio je predsednik Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari