Vučić najavio: Finale Lige Evrope 2028. igraće se na Nacionalnom stadionu u Beogradu 1Foto: Starsport

Finale Lige Evrope 2028. igraće se na Nacionalnom stadionu u Beogradu, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić novinarima tokom obilaska početnih radova na izgradnji  ovog objekta u beogradskoj opštini Surčin.

Prema njegovim rečima, u stadion će biti ugrađeno 20.000 tona čelika i sve mora biti gotovo do kraja 2026.

“Mislimo da može da bude najleši, ali će biti najlepši u Evropi”, kazao je on.

Prema njegovim rečima, ima lepih stadiona ali ovaj će biti najlepši.

Vučić je rekao da će stadion biti na 121 hektar zemljišta i da je za izgradnju potrebno 2.400 šipova koji idu 25 metara duboko da bi se osigurala stabilnost i statika.

Ministar finansija Siniša Mali kaže da su zemljište morali da podignu tri metra.

Sa Vučićem u obilasku u otvorenom mini-busu bio je i Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, ali i selektor srpske fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi.

Stojkoviću je Vučić rekao je važno samo da ne izgubimo od Engleske i Slovenije „zna Mile (Dodik)“ zašto.

Jedina stvar je važna da morate da verujete i da se ne predajete, najbolji lek za sve je pobeda, pobeda leči sve, borićemo se, daćemo sve od sebe, rekao je Piksi.

Kako meni želja za politikom zamire, tako Piksi postaje političar, čujte „pobeda leči sve“, odgovorio mu je Vučić. Onda je ispričao kako je sa sinom Vukanom gledao fudbalera (Dušana) Vlahovića koji je igrao odlično, na šta je Piksi odgovorio da je Vlahović mlad, a igra u velikom klubu.

Potom je Vučić rekao da se autobus zaglavio u blatu „teški smo Dragane“, moramo da pređemo u drugi. Prisutni su komentarisali da je to zbog gradilišta i peska, a Vučić je nabrojio koje domaće firme izvode radove („Vojput“ Subotica, „Sremput“…), da bi predsednik Srbije sa svitom potom napustio vozilo.

Nakon desetak minuta svita se vratila u autobus i nastavljena je „ceremonija otvaranja radova“ kojoj se pridružio i Dragan Džajić.

Vučić najavio: Finale Lige Evrope 2028. igraće se na Nacionalnom stadionu u Beogradu 2
Foto: Starsport

Ne verujem da bi dobili u dogledno vreme, ovakav jedan objekat i treba da smo svesni da imamo čoveka na čelu države koji vodi računa o sportu, i ne samo o fudbalu, zaista tako mislim, rekao je Džajić.

Vučić je potom govorio o potraži za kartama za stadion u Loznici i potom prešao na političke teme, na situaciju sa prijemom Kosova u Savetu Evrope i sa krizom oko dinara.

Vučić najavio: Finale Lige Evrope 2028. igraće se na Nacionalnom stadionu u Beogradu 3
Foto: Antonio Ahel/ATAImages
Vučić najavio: Finale Lige Evrope 2028. igraće se na Nacionalnom stadionu u Beogradu 4
Foto: Starsport
Vučić najavio: Finale Lige Evrope 2028. igraće se na Nacionalnom stadionu u Beogradu 5
Foto: Starsport

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari