Vučić o srpskom sportu: Govorili su da smo uništili košarku, a mi smo bez Jokića i Micića nesrećno izgubili zlato 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je gostujući na TV Pink izjavio da srpski sport ostvaruje dobre rezultate jer se ulaže mnogo novca.

„Koliko puta su nam govorili da Srbije nema na Svetskom i Evropskom prvenstvu u fudbalu, to uvek prikazuje sliku stanja društva. Bili smo na Svetskom evo sad ćemo da idemo i na Evropsko prvenstvo“, rekao je Vučić.

On je podsetio i na veliki uspeh košarkaške reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Manili.

„Govorili su da nam je košarka propala, pred samo takmičenje su govorili da smo uništili košarku, na kraju smo mi nesrećnim slučajem izgubili zlatnu medalju. I to smo igrali bez Jokića i Micića“, izjavio je Vučić.

Rekao je i da veruje da će se košarkaška reprezentacija Srbije na olimpijskim igrama u Parizu sledeće godine, boriti za najsjanije odličje.

„Na olimpijadi ako sve u bude u redu verujem da ćemo se boriti za zlato sa Amerikancima, sad sve zavisi od ukrštanja ko na koga ide…“, rekao je Vučić.

On je naglasio da su rezlutati Srpskog sporta dobri jer se mnogo novca ulaže u sport pa i u rukomet i u odbojku.

„Zato što ulažemo mnogo više novca, ulažemo i u rukomet, ulažemo i u odbojku, imamo najbolje odbojkašice na svetu, uvek su u prve dve tri reprezentacije“, istakao je Vučić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari