Vučić sa sportistima pred Olimpijske igre: Nadamo se najvećoj žetvi medalja do sada 1Foto: Starsport

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je sportiste i članove olimpijskog tima Srbije u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike i tom prilikom im uručio državnu zastavu, koju će nositi na Olimpijskim igrama u Parizu.

Prilikom obraćanja predsednik Vučić istakao je veliku zahvalnost sportistima i poželeo im je sreću pred put na Olimpijskim igrama.

„Imam veliku temu da stojim ispred ovakvih sportskih velikana. Zadatak mi je da poželim sreću na Olimpijskim igrama. Želim da se zahvalm vamna i vašim porodicama, što se uložili trudio i zbog činjnenice da se mogli da imate godišnje odmore, ali ste sebe žrtovali da biste donbeli nešto veliko svojoj zemlji. Sa strepnjom i nadom ćemo pratiti svak nastup naših sportista“, rekao je Vučić.

Vučić sa sportistima pred Olimpijske igre: Nadamo se najvećoj žetvi medalja do sada 2
Foto: Starsport

On je naveo da se nada velikom broju medalja na predstojećim OI.

„Milsim da će košarkaška utakmica u Lilu sa SAD oboriti sve gledanosti. Mi se nadamo najvećoj žetvi medalja do sad, a to je da donesemo dvocifreni broj. Ali iako ih ne bude mi ćemo vas voleti i dalje. Hvala vam na posvećenom radu i časti da mogu da vam uručim zastavu slobode. Želim vam mnogo uspeha i medalja“, dodao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je potom uručio zastavu Srbije odbojkašici Maji Ognjenović, koja će zajedno uz vaterpolistu Dušana Mandića biti nosilac iste u Parizu.

Maljković: Hvala državi na pomoći, pre svega predsedniku

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković istakao je zahvalnost predsedniku Vučiću na pomoći koju država daje sportistima i sportskim kolektivima.

„Kad god sam tražio, predsednik je dao je i više nego što sam tražio i to pričam svuda. Hvala državi na pomoći, pre svega predsedniku, i znam da će opoziciona štampa da me razapne koliko sutra. Olimpijski komitet je mnogo uradio, obišli smo 26 gradova i 50.000 dece smo izveli na ulice. Želimo sreću i zdravlje našem timu. Neki kažu želja, ali je u sportu najvažnija veština. Želju ima svako. Ja bih želeo da budem šuter kao Bogdanović, ali nemam veštinu. Želim vam se najbolje“, poručio je Maljković.

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara zakazana je za 26. jul uveče, a prva takmičenja počinju dva dana ranije.

Program sadrži 329 događaja u 32 sporta, od čega je brejkdens novi.

Srbija će imati pet timskih selekcija – mušku i žensku u košarci i odbojci, kao i muški vaterpolo tim. Angelina Topić i Adriana Vilagoš su vicešampionke Evrope u skoku uvis i bacanju koplja, iako su i dalje u tinejdžerskom uzrastu.

Deo olimpijskog tima su i dosadašnji osvajači medalja: Ivana Španović, Damir Mikec, Novak Đoković, ženska odbojkaška reprezentacija, ženska košarkaška reprezentacija, basketaši 3×3…

U Parizu je 18. jula zvanično otvoreno Olimpijsko selo za predstojeće Igre u kojem će boraviti više od 14.500 sportista i pratećeg osoblja.

Olimpijsko selo se prostire na 54 hektara i nalazi se severno od Pariza. Nakon Igara, selo će biti pretvoreno u ekološki četvrt od koje će koristi imati 6.000 stanovnika i u kojoj će biti dve škole, hotel, park, marketi i uređene površine za pešake i nemotorna vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari