Vučić: Vlada Srbije donela odluku o isplati nagrada paraolimpijcima iste vrednosti kao olimpijcima 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Vlada Srbije danas donela odluku o isplati novčanih nagrada osvajačima medalja na Paraolimpijskim igrama u Parizu, iste vrednosti kao osvajačima medalja na Olimpijskim igrama.

„Želim da vas obavestim dragi paraolimpijci, osvajači medalja, da je danas Vlada Srbije donela odluka o isplati sredstava, dakle za zlatnu medalju 200.000 evra, za srebrnu medalju 100.000 evra i za bronzanu medalju 60.000 evra, isto onoliko koliko dobijaju olimpijci“, naveo je Vučić na prijemu paraolimpijaca u Predsedništvu.

Vučić je rekao da je ponosan na sve srpske paraolimpijce.

„I ne samo da ste nas učinili ponosnima svojim viteškim držanjem, već ste stvarali rezultate koji će ostati urezani u našim srcima. Svaka od medalja koje ste osvojili nosi priču o nesalomivoj volji, borbi i trudu. Hvala vam što ste podigli zastavu Srbije na Panteonu sporta i postavili je na mesto na koje pripada“, naveo je on.

Osvajač srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama u Parizu Nebojša Đurić, kome je medalja oduzeta pa naknadno vraćena, izdvojio je Jovanu Zrnzević iz misije srpskog tima u Parizu kao jednu od najzaslužnijih za njihov uspeh.

„Želeo bih da zahvalim Jovani Zrnzević, devojci koja nije sa nama ovde, ona je tamo bila duša celog ovog sistema našeg. Da nje nije bilo verovatno medalja ko zna gde bi sad bila“, rekao je Đurić.

Paraolimpijci Srbije osvojili su šest medalja na Paraolimpijskim igrama u Parizu, jednu zlatnu, tri srebrne i dve bronzane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari