VUČINIĆ: Večerašnjim utakmicama četvrtfinala Lige šampiona počinje rasplet u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja. Na rasporedu su dva meča, a u centru pažnje će biti duel na Olimpiku, gde u goste Romi stiže stari znanac i glavni pretendent na „trofej sa velikim ušima“ Mančester junajted.

VUČINIĆ: Večerašnjim utakmicama četvrtfinala Lige šampiona počinje rasplet u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja. Na rasporedu su dva meča, a u centru pažnje će biti duel na Olimpiku, gde u goste Romi stiže stari znanac i glavni pretendent na „trofej sa velikim ušima“ Mančester junajted. Izabranici Aleksa Fergusona u duel ulaze posle šest vezanih pobeda u Premijer ligi i u sjajnom raspoloženju, a Škot „upozorava“ protivnika od koga mu preti najveća opasnost.
– Meč sa Romom je od izuzetne važnosti za nas. Ipak, s obzirom na formu u kojoj smo vidim nas kao pobednike ovog dvomeča i kao ekipu koja će proći dalje. Runija vidim kao strelca u svim narednim utakmicama, neka ga se pripaze, on je vrhunski golgeter – poručio je Ferguson.
Roma i Mančester junajted su i prošle sezone u istoj ovoj fazi odmerili snage, a kao pobednik izašao je engleski klub i to uz čuvenih „sedam komada“ u Rominoj mreži. Veliki problem za „vučicu“ biće odsustvo kapitena Frančeska Totija koji se povredio na meču sa Kaljarijem, dok su, sa druge strane, „crveni đavoli“ maksimalno spremni i bez takvih problema. Junajted svakako slovi za glavnog favorita za osvajanje ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, ali se Rimljani ne predaju unapred, naprotiv, spremni su za osvetu.

Parovi četvrtfinala

Večeras: Roma – Mančester junajted, Šalke – Barselona

Sutra: Fenerbahče – Čelsi, Arsenal – Liverpul.

– Imamo šansu za osvetu. Srećan sam što ću igrati protiv tima koji nam je prošle godine dao sedam golova jer imam priliku da vratim dug. Kada igrate protiv velikih timova i prestižnih protivnika teško je ne dati 100 procenata svojih mogućnosti – rekao je napadač Rome Mirko Vučinić, koji će večeras od prvog minuta biti na terenu Olimpika.
Prošlogodišnji susret dva kluba na Olimpiku obeležili su neredi koje su izazvali navijači oba kluba i u kojima je priličan broj ljudi povređen. Ove godine svi se nadaju da se takve scene neće ponoviti.
Drugi meč koji se igra večeras jeste onaj u Gelzenkirhenu, gde na noge Šalkeu Mladena Krstajića stiže Barselona. Da se ovaj meč igrao pre nekoliko meseci favorit bi bez dileme bio katalonski klub, ali s obziriom na ozbiljnu krizu koja drma ekipu sa Nou Kampa, favorita u ovom dvomeču nema i oba sastava imaju podjednake šanse za plasman u polufinale elitnog takmičenja. Izabranici Franka Rajkarda neprepoznatljivi su ove sezone i taman kada se pomisli da su izašli iz krize oni se okliznu i uvuku u još dublje blato. Poslednji u nizu šamara doživeli su u subotu kada su od vođstva od 2:0 protiv Betisa stigli do poraza 2:3. Mnogo je problema u taboru evropskog prvaka iz 2006. Titula državnog prvaka sve je dalja tako da je borba za evropski tron jedino rešenje i sve karte se polažu u to. Prvi put od 2003. kada je došao u Barselonu, na spisku putnika za meč LŠ neće biti upravo Ronaldinja, koga je Rajkard izostavio, a nema ga ni na listi povređenih igrača. Dodatnu nervozu u glave Rajkardovih pulena ubacili su navijači katalonskog kluba koji su im na treningu vikali pogrdne stvari i prozivali ih zbog poslednjih rezultata – „Više odlučnosti, manje novca“ – samo je jedna od brojnih parola koje su uzvikivali. Revanš mečevi ovih timova igraju se devetog aprila. Večeras će (20.45) na TVB92 direktno biti prenošen duel Rome i Mančester junajteda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari