Vujošević: Vučiću je i Jokić posredno sredstvo za ostanak na vlasti 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„Ako je predsednik zaista zvao Jokića da igra u Parizu, onda ne treba da to još i objavljuje u funkciji svog marketinga“, kaže za „Vreme“ Duško Vujošević.

Dodaje da su Vučiću svi, uključujući i Jokića, posredna sredstva za ostanak na vlasti.

Predsednik Aleksandar Vučić nedavno se pohvalio da je lično zvao Nikolu Jokića kako bi ovaj bio u timu za Olimpijske igre.

„Ako ga je predsednik zaista zvao, što mislim da je greška, onda ne treba da to još i objavljuje u funkciji svog marketinga“, kaže Vujošević za Vreme.

„Igrači su različiti, veoma talentovani i manje talentovani, pametni i manje pametni, ali su težak narod jer svi imaju veliku sujetu. Već je podrivanje timskog duha u reprezentaciji kada objavljuješ da si zvao Jokića. Možda sada svi očekuju taj predsednički poziv“, dodaje Vujošević.

Kaže, igrači zaslužuju određene privilegije kad odmor i oporavak žrtvuju igrajući za državni tim, ali da to treba da važi i za igrače koji nisu članovi Srpske napredne stranke.

„Ali mi deluje da je Vučić to učinio kako bi sebi upisao u zasluge i Jokićevo igranje. Njemu smo svi, i Jokić u ovoj situaciji, posredna sredstva“, dodaje Vujošević.

„Jeste, Vučić je veoma radan, posvećen, usavršio je tehnologiju dolaska i ostanka na vlasti, sve trikove spin diktatora, pametan je, ali je veliko zlo za Srbiju. A njegova je pamet od one vrste kao kada na košulji pogrešno zakopčaš prvo dugme, pa sva dugmad posle idu pogrešno“, priča bivši trener Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari