Za finale protiv Brazila 1Foto_www.oks.org.rs (Arhivska fotografiaj)

Odbojkašice Srbije plasirale su se u polufinale Fajnl siksa kao prve u grupi, pošto su nakon Amerike pobedile i Italiju rezultatom 3:1, pa će u subotu igrati sa drugoplasiranim timom iz grupe J – Brazilom (14:00h).

Posle još jednog trijumfa selektor Zoran Terzić i igračice bili su zadovoljni iako su ponovo istaknute oscilacije u igri, ovoga puta manje u odnosu na meč sa Amerikom.

– Kad se pobedi ekipa kao što je Italija, koja igra dobro, moramo da budemo zadovoljni. Opet je bilo prisutno to da jedan deo utakmice igramo dobro, a drugi sa padom. Danas je to možda bilo uslovljeno time što smo pravili veliki broj izmena, jer smo želeli da sve igračice osete teren pre polufinala. Nadam se da ćemo sutra igrati jednu dobru utakmicu i pokazati našu najbolju odbojku – rekao je selektor Terzić.

Najefikasnija u meču protiv Italije bila je Tijana Bošković sa 16 poena, Ana Bjelica je poentirala 12 puta, dok je Bojana Milenković upisala 10 poena, a kod rivalki se istakla Indre Sorokaite sa 22 poena. Pored Srbije i Brazila, drugi polufinalni par činiće Italija i Kina (9:00h). Finale je na programu u nedelju od 14 časova dok se meč za treće mesto igra od 9 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari