Za kraj serije poraza 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Košarkaši Partizana igraju večeras (20.30) protiv Andore utakmicu 13. kola Evrokupa. Posle dva uzastopna poraza, od Turk Telekoma u Ankari i u prošloj rundi od Huventuda u Badaloni, crno-beli su umanjili šanse da osvoje prvo mesto u Grupi A po završetku ligaške faze posle u preostalih šest utakmica.

U dvoranu “Aleksandar Nikolić” stiže ekipa koja je nanela prvi poraz Partizanu od kad se u klub vratio Željko Obradović.

U međuvremenu Andora je promenila trenera, umesto Ibona Navara ekipu je preuzeo David Eudal i potom ttrijumfovala na tri od četiri naredna meča. Među onima koje su pobedili u tom periodu su i vodeća ekipa na tabeli Evrolige Real, kao i Huventud, prvoplasirani tim Grupe A Evrokupa.

Na trenutnu formu španskog tima osvrnuo se i prvi stručnjak Partizana Željko Obradović.

– To je tim koji igra veoma dobro u poslednje vreme, u izuzetnoj su formi. Dobili su Real u Madridu i pre par dana Huventud. Igrali su veoma dobro tu utakmicu, dominirali od početka do kraja, vodili sa čak 30 razlike, a na kraju dobili sa 20. To bi za nas trebalo da bude dodatna motivacija– rekao je Obrodović.

On smatra da njegova ekipa mora da trijumfuje u preostalih šest duela ukoliko želi da osvoji prvo mesto u grupi i obetbedi prednost domaćeg terena u narednoj fazi. Međutim, čini se da Obradović pre svega želi da njegov tim bude u dobroj formi kada se budu igrali odlučujući dueli.

– Važnost utakmice je velika, kao i svih utakmica u Evrokupu koje ćemo igrati do kraja. Znamo da je sistem takav da bi valjalo da imamo prednost domaćeg terena, međutim mislim da je mnogo važnije u kakvom ćemo stanju biti kada dođu utakmice u kojima pobeđuješ ili si završio takmičenje.

Odmah po završetku meča sa Borcem u ABA ligi Obradović je rekao da njegov tim mora za kratko vreme da popravi nedoistatke u igri.

– Raduje me što smo posle utakmice sa Borcem imali tri dobra treninga. Samopouzdanje je ono što je važno da bi se odigrala dobra utakmica, a ono dolazi kroz trening. Izuzetno sam zadovoljan i prva stvar koju bih voleo da vidim na utakmici je to da izgledamo kako smo izgledali na tri poslednja treninga u Pioniru,

Obradović je saopštio da su svi igrači spremni, osim Smailagića, čiji nastup će biti neizvestan gotovo do pred samu utakmicu, da bi potom ponovo podvukao koliko je njegovom timu važna podrška navijača:

– Pred našim navijačima želja i borbenost – sve ono što smo dosad pokazivali u velikom broju utakmica – moraju da budu na visokom nivou i da protiv rivala koji je odličnoj formi odigramo najbolju moguću utakmicu i eventualno pobedimo – rekao je Obradović.

Centar Partizana Matijas Lesor smatra da je pobeda u duelu sa Andorom veoma važna kako bi crno-beli prekinuli seriju od dva uzastopna poraza.

– Utakmica će biti veoma tvrda, oni su dobar tim. Andora ima puno dobrih igrača, a izdvojio bih dvojicu plejmejkera. Izgubili smo dve utakmice za redom, ali, vraćamo se u svoju dvoranu i moramo da pobedimo, ova serija poraza mora biti prekinuta – izjavio je centar crno-belih.

Eudal: Igranje u “Pioniru” je izazov

Trener Andore David Eudal, koji je pre mesec dana preuzeo ekipu od Ibona Navara, izjavio je a je Partizan bolja ekipa od Andore, ali da se oni neće unapred predati.

– Partizan je bolji tim od nas i nije sramota to priznati. Ipak, borićemo se do kraja. Pobede koje smo ostvarili u proteklim mečevima pomažu nam u tome da verujemo da dobro radimo i podižu naše samopouzdanje. Za igrače će biti lepo iskustvo da igraju u “Pioniru” i da steknu iskustvo igranja u takvoj atmosferi – rekao je Eudal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari