Za poslednji meč Majka Kžiževskog kod kuće i za 100.000 dolara 1Foto: EPA/JASON SZENES CORBIS

Još pred početak sezone, čuveni Majk Kžiževski najavio je bio da će se na kraju takmičarske 2021/22 penzionsati. Za njegov poslednji meč na klupi Djuka kod kuće, u poznatoj hali Darnam, vlada veliko interesovanje. U subotu će ugostiti možda i najvećeg rivala, Severnu Karolinu, a cena karate ide i do neverovatnih 100 hiljada dolara. Posle […]

Još pred početak sezone, čuveni Majk Kžiževski najavio je bio da će se na kraju takmičarske 2021/22 penzionsati. Za njegov poslednji meč na klupi Djuka kod kuće, u poznatoj hali Darnam, vlada veliko interesovanje. U subotu će ugostiti možda i najvećeg rivala, Severnu Karolinu, a cena karate ide i do neverovatnih 100 hiljada dolara.

Posle 42 godine predvodeći Djuk u ulozi šefa struke, Majk Kžiževski će se penzionisati. Zahvaljujući sjajnom stručnjaku, koji je, u međuvremenu, imao i mandat na klupi Sjedinjenih Američkih Država, Djuk je postao jedan od prestižnijih univerziteta sa muškim košarkaškim programom.

Pod vođstvom Kžiževskog, Djuk je osvojio pet titula NCAA šampiona; ostvario je 1196 pobeda i pretrpeo 365 poraza (procenat pobeda impresivnih 76 odsto).

Predvodio je i reprezentaciju SAD do tri zlata na Olimpijskim igrama (2008, 2012. i 2016. godine), kao i dva na Svetskim prvenstvima (2010. i 2014. godine).

Za poslednji meč kod kuće, navijači koji budu želeli da se uživo oproste od svog neprevaziđenog trenera moraće da plate astornomsku cenu za ulaznicu.

Procenjeno da će prosečna cena karte biti 5307 dolara, a na sajtu StabHab se mogu naći i ulaznice za neverovatnih 99.988 dolara.

Pre početka susreta će biti održana i ceremonija u čast Kžiževskog, koji je u dva navrata uvršten u Kuću slavnih. Najpre zbog trenerske karijere još 2001. godine, a potom i kao deo reprezentacije SAD devet godina kasnije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari