Za povratak na vrh 1Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Vojvodinu sa 4:1 u 10. kolu Superlige na stadionu „Rajko Mitić“, pred oko 7.000 gledalaca.

Crveno-beli su se posle poraza u „večitom derbiju“ vratili na čelo tabele i sada imaju 25 bodova, dva više od Novosađana koji su doživeli prvi poraz u sezoni. Pobedu crveno-belima doneli su Ruiz u 11, Donald u 64, Plavšić u 69. i Srnić u 90. minutu. Pogodak za Vojvodinu postigao je Malbašić u 43. minutu. Zanimljivo je da je Vojvodina od početka sezone primila četiri gola, a na samo na ovom meču još toliko.

Zvezda je iz prve šanse povela! Ruiz je u 10. minutu prihvatio loptu, napravio korak i odlično šutirao. Golman „lala“ Kordić nije imao šanse da zaustavi njegov udarac. U 14. minutu, posle starta nad Ruizom, Kovačević je zaradio prvi žuti karton na utakmici. Vijeira se obrukao u 20. minutu. Lopta se odbila do Portugalca koji je izašao sam pred Kordića, šutirao po zemlji, ali je golman gostiju nogom uspeo da zaustavi njegov pokušaj. U 36. minutu gosti su tražili jedanaesterac, Paločević je uposlio Malbašića, koji je posle duela sa Petkovićem pao u kaznenom prostoru, sudija Santrač je ostao nem. U 43. minutu Voša je stigla do izjednačenja. Kanga je poklonio loptu gostima, Malbašić je sjajno istrčao i savlado Manojlovića za 1:1.

Na startu nastavka nije bilo većih uzbuđenja, igralo se na sredini terena. Voša je pretila preko Malbašića u 51. minutu, ali je pokušaj bivšeg igrača Partizana izblokiran. Zvezda je do prednosti došla u 58. minutu. Ruiz je uposlio Donalda, koji je odličnim udarcem uspeo da savlada Kordića za 2:1. Za novi gol crveno-belima je bilo potrebno samo četiri minuta. Kordić je odbranio udarac Kange, ali lopta je stigla do Plavšića kojem nije bilo teško da pogodi mrežu „lala“. Tačku je stavio Srnić neposredno pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

Leonardo opet doneo pobedu Partizanu

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Metalca u Gornjem Milanovcu – 1:0. Mučio se Partizan svih 90 minuta sa borbenim domaćinom, a crno-bele je do pobede doveo sjajni  Brazilac Leonardo koji je još jednom demonstrirao klasu. U 61. minutu je povukao loptu, raspalio sa distance i pogodio rašlje golmana Belića. Za tri boda, i potpuni povratak Partizana u trku za titulu. Obrukao se Uroš Đurđević u 78. minutu. Miletić je ubacio loptu, a mladi napadač je sa svega tri metra uspeo da promaši prazan gol! Sudija Ilić je meč produžio četiri minuta. Đurđević je u 92. minutu imao još jednu dobru priliku, ali nije imao snage da posle trka na pravi način iskoristi dodavanje Evertona.

Superliga, 10. kolo’]

Subota

Rad – Čukarički   1:1          (1:0)                                             

Nedelja

Voždovac – Novi Pazar   2:0         (0:0)

Metalac – Partizan            0:1          (0:0)

Borac – Javor      1:1          (0:1)

C. zvezda – Vojvodina     4:1          (1:1)

Mladost – OFK Bačka       1:0          (1:0)

Napredak – Spartak         1:0          (0:0)

Radnički Niš – Radnik       1:0          (0:0)

Tabela: Crvena zvezda 25, Vojvodina 23, Radnički N. 20, Partizan 19, Mladost 18,  Spartak 16, Napredak 16, Metalac 14, Voždovac 14, Rad 12, Radnik 9, Javor-Matis 9, Novi Pazar 8, Bačka 7, Čukarički 6, Borac 6.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari