Za prekid crne serije 1Foto: STARSPORT

Pauza u klupskoj košarci, ne računajući Evroligu, poslužila je klubovima u regionu da odmore igrače i pripreme se za samu završnicu kalendarske 2018.

Partizan je pokušavao da pred subotnje gostovanje Igokei u 10. kolu ABA lige pojača redove, ali nije uspeo da angažuje igrače u spoljnoj liniji i centru, tako da će u prepoznatljivom sastavu zaigrati u Laktašima. Zvezda će imati dan više odmora tokom FIBA pauze za kvalifikacioni „prozor“ za plasman na Mundobasket 2019. i u nedelju će dočekati Zadar. FMP dan ranije očekuje bitan meč sa „davljenikom“ Mornarom u Železniku, dok Mega u ponedeljak gostuje Budućnosti.

Partizan je tokom pauze odigrao prijateljski meč sa Megom; trener Andrea Trinkijeri radio je sa igračima dva puta dnevno, osluškujući da li je uprava uspela da mu ostvari želje u vidu neophodnih pojačanja pod samim košem i na mestu beka šutera. Sigurno nezadovoljan krajnjim ishodom, jer predsednik Ostoja Mijailović nije pronašao način kako da dovede iskusne igrače, koji bi trebalo da prave razliku, Trinkijeri će pokušati da u Laktašima prekine seriju od četiri vezana poraza sa igračima kojima veruje, ali i onima koji polako grickaju njegov kredit (Đorđe Gagić pre svih).

– Očekuje nas ekipa koja ima mnogo talenta i koja u poslednje vreme postiže preko 100 poena po utakmici. Pojačali su se sa nekoliko iskusnih igrača, opasni su i sa spoljnih i sa unutrašnjih pozicija, ali mi moramo gledati sebe i sopstvene snage upotrebiti da protiv takvog protivnika napravimo rezultat koji želimo. Biće teška utakmica, sa puno borbe, i mi da bismo igrali kako želimo, na terenu moramo u svakom trenutku uložiti svu energiju koju imamo – oprezan je Trinkijeri, svestan da je Igokea sa Oliverom Lafajetom, Domenom Lorbekom i Danilom Anđušićem daleko kvalitetnija i potentnija u napadu.

Partizan ni na jednom u poslednja četiri meča nije postigao više od 71 poena, ali bi realizaciju mogao da popravi oporavljeni Rade Zagorac, nakon operacije nosa. Trinkijeri će u Laktašma računati i na kapitena Novicu Veličkovića, koji bi sa mesta četvorke trebalo značajno da olakša organizaciju igre, mada će naspram sebe imati Tomislava Zubčića (četvrti strelac ABA lige), Latavijusa Vilijamsa, pa i Savu Lešića.

– Svaka utakmica u ABA ligi je za nas od presudnog značaja. Igokea se dobro pojačala, podigla formu i želi da u tom ritmu nastavi i posle pauze. Sa druge strane, mi moramo da odigramo i čvrsto i pametno, kako bismo uveli utakmicu u ritam koji nama odgovara i kako bismo se u Beograd vratili sa pobedom. Podrška sa tribina u Laktašima nam je uvek davala neku dodatnu snagu, a verujem da će zbog važnosti utakmice, broj naših navijača u hali biti još veći – naglasio je Veličković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari