Za trofej Silvija Berluskonija između dva njegova čeda: Milan pobedio Moncu, Jović dao gol, debitovali Pavlović i Morata, koga je pritisnuo razvod (VIDEO, FOTO) 1Foto: EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Na San Siru Milan se predstavio navijačima u predvečerje italijanskog fudbalskog prvenstva, u kojem rosoneri u subotu dočekuju Torino u prvom kolu.

U utakmici za trofej Silvija Berluskonija, koja je pokrenuta prošle godine u čast počivšeg dugogodišnjeg predsednika Milana, velikan sa Apenina je savladao Moncu, a nju je Berluskoni uzeo pod svoje kada se povukao iz kluba koji je s njim ponovo bio grande.

 

Domaćin je poveo u 11. minutu rabonom Belgijanca Aleksisa Selemakersa, koja je na putu ka golu zahvatila jednog protivničkog igrača, dovoljno da uhvati golmana na krivoj nozi.

 

U 34. minutu je izjednačio Danijel Maldini, najmlađi iz čuvene loze koja se proslavila u Milanu. Sin legende Paola Maldinija je ponikao među rosonerima, ali su ga slali na pozajmice, pa prošle sezone i u Moncu, koja ga je ovog leta i otkupila.

Pred oko 50.000 gledalaca debitovao je španski napadač Alvaro Morata, evropski prvak s „crvenom furijom“, njen kapiten, povratnik u Italiju, budući da je dvaput igrao u Juventusu.

Nije se istakao, možda i zato što je još sveža njegova objava o razvodu od žene s kojom ima četvoro dece.

Za trofej Silvija Berluskonija između dva njegova čeda: Milan pobedio Moncu, Jović dao gol, debitovali Pavlović i Morata, koga je pritisnuo razvod (VIDEO, FOTO) 2
Foto: EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Od 46. minuta umesto njega je ušao Luka Jović, a priliku da debituje dobio je i Strahinja Pavlović, novajlija iz Salcburga.

Jović, strelac jedinog gola srpske reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, našao se na pravom mestu posle samo jednog minuta igre u drugom poluvremenu da loptu koju je odbio golman pošalje u mrežu.

 

 

Konačnih 3:1 postavio je u 56. minutu Holanđanin Tijani Rejnders topovskim udarcem.

 

 

Milan je na letnjim pripremama odigrao sledeće utakmice: s Rapidom u Beču 1:1, s Mančester sitijem u Njujorku 3:2, s Realom u Čikagu 1:0 i s Barselonom u Baltimoru 2:2, kada je Jović isto dao gol.

U prvoj utakmici za trofej Berluskonija prošle godine je domaćin bila Monca. Posle 1:1 Milan je bio uspešniji na penale sa 6:5.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari