Zadar za otrežnjenje 1Foto: Starsport

Loš start sezone, ukupno tri poraza na prve četiri utakmice, prosek od 93,25 primljenih poena, „krvna je slika“ crno-belih, koja jasno pokazuje da je najbolji mogući lek za pulene Miroslava Nikolića subotnji trijumf u 4. kolu ABA lige (17.00).

Izazov u vidu Zadra u Dalmaciji nekako je u skladu sa trenutnom formom košarkaša Partizana, koji su na prethodna dva gostovanja poklekli u samim završnicama u Skoplju i Baru. Bivši hrvatski velikan ambicije vezane za opstanak u Regionalnoj ligi pokušaće da izgradi na domaćem terenu, što će još više otežati nastojanja crno-belih da vežu dve pobede u ABA ligi.

Nakon debakla u Berlinu na startu Evrokupa, primljenih 111 poena od Albe, preslišavanje urađenog tokom leta nekako se samo po sebi nametalo. Trener Miroslav Nikolić ponovio je posle meča u prestonici Nemačke da očekuje bolji Partizan u nastavku sezone, međutim kvalitetnije partije i pobede u regionalnom okviru trebalo bi da dođu znatno ranije, jer bi u suprotnom lako moglo da se desi da u konkurenciji od 12 timova crno-beli ugroze sam plasman u plej-of. Koliki je značaj subotnjeg meča najbolje ilustruje podatak da su košarkaši direktno iz Berlina doputovali u Zadar, kako bi imali više vremena za pripremu. Akcenat je bio na poboljšanju odbrane, koja izgleda katastrofalno i u kojoj apsolutno ništa ne funkcioniše. Agresivnost na liniji dodavanja ne postoji, branjenje centralnog pika je misaona imenica, a inferiornost u skoku ogleda se u podatku da je Partizan tek na ponižavajućem 11. mestu ABA lige po broju uhvaćenih lopti.

– Nova veoma važna utakmica za nas. Posle katastrofalnog izdanja što se tiče odbrane u Berlinu, imali smo dosta sastanaka i treninga ovde u Zadru, sa željom da pokušamo da rešimo te probleme. U odbrani i dalje ne funkcionišemo kako treba. ABA liga je drugo takmičenje u odnosu na Evrokup, daćemo svoj maksimum da pokušamo da pobedimo. Videćemo kako će i ovi naši mladi igrači da se adaptiraju na vruć teren u Zadru. Mi po tradiciji njih teško dobijamo u Dalmaciji, ali ćemo se potruditi da to ovog puta uradimo – poručio je trener Nikolić.

To što strana pomoći ne funkcioniše u odbrani odgovornost je i Strahinje Gavrilovića, krilnog centra koji samo u obrisima pokazuje kvalitet zbog kojeg je četiri godine proveo na poznatom američkom univerzitetu Južna Kalifornija. Rođeni Kragujevčanin ima puno problema u šutu, zagrađivanju koša, odnosno čuvanju fizički snažnih četvorki nalik Iveu Ivanovu iz Zadra, koji je pritom levoruk i vrlo iskusan. Pomenuti Ivanov i Luka Božić, letošnje pojačanje iz Zagreba, najbolji su strelci Zadra u ABA ligi, koji je na skoru 1-2.

– Od dolaska u Zadar, trudimo se da se na najbolji mogući način spremimo za utakmicu. Analiziramo sopstvene propuste, analiziramo igru protivnika i gledamo da iz svega što je bilo i što smo videli, izvučemo maksimum. Želimo da se u Beograd vratimo sa pobedom, ona nam je preko potrebna i daćemo sve od sebe da tako i bude – istakao je Gavrilović.

Raspored i tabela

4. kolo

subota

Zadar – Partizan 17.00

Mornar – FMP    19.00

Cibona – Cedevita            21.00

nedelja

Mega – Olimpija                17.00

Crvena zvezda – Budućnost         19.00

ponedeljak

Igokea – MZT      21.00

 

1. Crvena zvezda              3-0

2. Mega                2-1

3. Cedevita         2-1

4. Igokea              2-1

5. Budućnost      2-1

6. FMP  1-2

7. Partizan           1-2

8. Olimpija           1-2

9. MZT  1-2

10. Mornar          1-2

11. Zadar              1-2

12. Cibona           1-2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari