Zagrevanje za Olimpijakos 1Foto: Beta/Branislav Božić (arhiva)

U predigri „bratskog“ okršaja sa grčkim Olimpijakosom u drugoj rundi B grupe Lige šampiona, sledećeg utorka na stadionu „Rajko Mitić“, fudbaleri Crvene zvezde će u subotu na istom tom mestu ugostiti Mačvu u nastavku domaćeg prvenstva.

S mislima koje će verovatno lutati ka sledećih 90 minuta borbe za bodove i ekstra premije UEFA za učesnike elitnog klupskog takmičenja, pa je na treneru Vladanu Milojeviću da ih preusmeri ili makar stiša, bez obzira što rivalu iz Šapca niko ne daje nikakve šanse za podvig na Topčiderskom brdu.

– Mačva nam je sada najbitnija utakmica. Ne zaslužuju ovu poziciju trenutno, trebalo bi da imaju veći broj bodova. Vratili su Dragana Aničića na mesto trenera, ne menjaju mnogo sastav, igraju tvrdo i disciplinovano – ima respekta za rivala Vladan Milojević, jedan od najuspešnijih trenera u analima Zvezde, čiji sadašnji sastav na tržištu vredi oko (za naše prilike) basnoslovnih 30 miliona evra.

On će i ovog puta morati da se odrekne nekog od silnih stranaca na svom spisku, jer propozicije dozvoljavaju četvoricu igrača sa pasošima drugih zemalja u isto vreme na terenu. Ostalima sleduju mesta u loži ili na stazi podno severne tribine, a logika kaže da je sveže oporavljeni Mateo Garsija jedan od onih što će izvisiti za minutažu.

– On je mnogo bolje, treba da vidimo da li treba rizikovati. Sve ide u pozitivnom pravcu… Prvi put sam u situaciji da imam višak stranaca. Nije lako, ali uzimamo sve parametre i naše i protivnika, plus opterećenje igrača. Moraju da budu u takmičarskoj formi… Nekad pogodite, nekad ne, nadam se da ću sada pogoditi – kaže Milojević, koji se posle poraza od Partizana javno pokajao za tadašnju selekciju „uvoznih“ prvotimaca.

El Fardu Ben je pokrenuo gol mašinu protiv Voždovca ove srede, ali javna je tajna da je napadač sa Komorskih ostrva veoma ljut što nije licenciran za LŠ, pošto je u poslednjih godinu i po bio jedan od ključnih igrača.

– Pričali smo o tome i mogu da kažem da je to bio nesporazum. Nismo mogli da znamo da neće završiti transfer, na neke stvari ne možete da reagujete. Ben voli Zvezdu, bio nam je značajan sve ovo vreme, ali ima i drugih igrača koji nisu licencirani. Drago mi je što svi oni imaju strast. Ali jednostavno se desilo tako, to je tema bez teme. Bio je to trenutak, imali smo rok za prijavljivanje… Milan Gajić nije licenciran, jer je Filip Stojković otišao u poslednjem trenutku kao igrač ponikao u našoj školi – ovako je Zvezdin trener objasnio trenutni status centarfora kojem je propao jak transfer u Ujedinjene Arapske Emirate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari