Beograd – Seniorska muška rukometna reprezentacija Srbije sjajno je započela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Austriji, 2010. godine. Istini za volju, ni Farska Ostrva ni Italija nisu ekipe koje se mogu nadati najvišim pozicijama u Grupi 2, ali to ne oduzima na pozitivnom utisku koji su izabranici Jovice Cvetkovića ostavili u tih 120 minuta. Očigledan umor, nedovoljna uigranost i nešto lošije otvaranje meča sa „azurima“ amortizovani su ogromnim motivom i zalaganjem, pa su gledaoci u Toršavnu i Nišu mogli da uživaju u atrakcijama „orlova“.

– Dve godine smo na okupu i na svakoj sledećoj utakmici vidi se pomak u odnosu na prošlu. I protiv Italijana je bilo tako, mada smo mečzapočeli u „prvoj brzini“. Zadovoljan sam bodovima osvojenim u ova dva meča, napravljenom gol razlikom i time što smo ih na pravi način iskoristili za uigravanje. Dobro su nam došle kao kvalitetno zagrevanje za dva još teža i važnija duela sa Švajcarskom i Rusijom u narednim kolima. Ako ovako nastavimo siguran sam da ćemo imati šta da pokažemo na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj sledećeg januara – ističe kapiten srpske selekcije i pivotmen španskog Portlanda Ratko Nikolić, na kojeg su u prepunoj niškoj hali Čair „najjači utisak“ ostavili temperamentni i privrženi navijači i mladi golman Stojković.

Bojinović, Toskić, Ćuruvija i ostali sledeći ispit polažu 26. novembra, kada odlaze na noge ozbiljnoj reprezentaciji Švajcarske, koja je u ovom kolu poražena od Rusije (30:31).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari