Zalet za šestu titulu: Đoković protiv Britanca na Vimbldonu 1Foto: EPA-EFE/AELTC / David Gray

Osvajač pet grend slemova na travi, branilac titule sa Vimbldona 2019. godine, prvi reket sveta i glavni nosilac čuvenog turnira u Londonu 2021, Novak Đoković, posle 12 meseci pauze danas (ne pre) 14.00 sati vraća na dobro poznat teren, da bi u prvom kolu učinio plezir 19-godišnjem Britancu Džeku Drejperu, kom će ovo biti tek četvrti ATP meč u karijeri.

– Može da bude jako opasno, meč sa Džekom shvatam jako ozbiljno. Već sam razgovarao sa Sinerom o meču koji je igrao sa Drejperom, pitaću i neke druge igrače i pogledaću snimke – ništa ne prepušta slučaju pobednik nedavnog grend slema na šljaci, posle čega ima samo jedan takav trofej manje od Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

– Nivo samopouzdanja mi je veoma visok. Turnir u Parizu mi je uzeo mnogo, ali mi je u isto vreme dao dosta energije i vere u sebe – rekao je naš as pre pohoda na ostrvski tron, gde se baškario 2011, 2014, 2015, 2018. i 2019. godine.

Mladi rival nema šta da izgubi, šta više ovo je samo vrsna prilika za 250. na ATP listi, sa jednim juniorskim finalom Vimbldona u biografiji, da nauči neke važne lekcije od giganta „belog sporta“. I tokom svog GS debija u glavnom žrebu iz prve ruke uvidi zašto je njegov otac i dugogodišnji direktor Teniske asocijacije Velike Britanije, Rodžer Drajper, 2006. godine nudio pasoš te zemlje Đokoviću.

Još Srba na terenu

Vimbldonsko putešestvije danas počinje još trojica srpskih predstavnika: Miomir Kecmanović protiv Fakunda Banjisa, Dušan Lajović sa Žilom Simonom i Laslo Đere protiv Pabla Kuevasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari