"Zaribala" Dinamo mašina 1

Razočarani su bili navijači Dinama igrom „žutih“. Metalac je došao (bivšem) lideru na noge sa računicom da ostane neporažen.

Utakmicu su pratili iz dva različita ugla na tribinama Novica i Ivica Tončev. Obojica zainteresovani za ovu utakmicu, koju je internacionalac Danilo Grujić iz Niša odsudio u skladu sa znakom internacionalca. Južnjački trenerski „el komandante“ Dragan Antić, posle dvočasovnog treninga sa fudbalerima Radničkog „doleteo“ je na Jumkov stadion i bio uz navijačku ogradu, pokušavajući da pomogne timu koji ga je igrom dovodio u situaciju da ostane bez glasa. Gosti su poveli u 46. minutu golom Tomića. Izjednačio je Suraka u 59. minutu, a konačnih 1:2 za veliko slavlje „šerpara“ postavio je Lečić tri minuta pre kraja utakmice.

– Bio je ovo pravi srpski fudbalski derbi pred rekordnim brojem gledalaca. Za mene je glavni utisak činjenica da za razliku od mnogih utakmica u Super ligi, u meču između Dinama i Metalca nije bio u prvom planu sudija, već igrači koji su dali svoj maksimum. To ohrabruje i tako treba uvek da bude, a Grujić je pokazao kako treba suditi utakmice između dve ravnopravne ekipe, u kojoj su ovoga puta Gornjemilanovčani bili srećniji. Očekuje nas uzbudljiv finiš u prvoligaškom prvenstvu, ocenio je za Danas nakon utakmice potpredsednik FSS Novica Tončev.

Njegov brat Ivica, koji kao predsednik predvodi Radnički iz Niša, bio je zadovoljan viđenim, ali ne i zamenama igrača Dinama u finišu utakmice, koje su po njegovom mišljenju kumovale porazu.

– Dinamu je i bod bio veliki kao kuća, a ovako su ostali bez ijednog, prokomentarisao je čelnik niškog superligaša. Domaći navijači bili su razočarani porazom, pa je na kraju adrenalin na vrhuncu doveo do čarki, koje su vrlo brzo splasnule kada se na terenu pojavili funkcioneri oba kluba.

– Čestitam Metalcu. Ništa nije završeno, jer imamo još pet utakmica do kraja prvenstva i jasno je da ćemo mi, Proleter i ekipa iz Gornjeg Milanovca vojevati za vrh tabele, bio je kratak na konferenciji za novinare trener domaćih Radmilo Jovanović. Blistao je trener gostiju Aleksandar Janjić, koji je posebno istakao podršku koju su domaći fudbaleri imali sa tribina, ukazujući da su „srpskom fudbalu potrebne ovakve utakmice koje vraćaju publiku na stadione“.

Proleter je od Vranjanaca sada preuzeo prvu poziciju posle deset prolećnih kola. Dinamo je ostao na koti 50 i ima samo jedan bod više od Metalca. U poslednjih pet kola „žuti“ će u tri meča biti gosti (ČSK, Sinđelić, Radnički 1923) na Jumku će dočekati Jagodinu i Novi Pazar. Metalac će tri puta biti domaćin (Budućnost, TSC, Jagodina), dok će gostovati kod ČSK-a i Sinđelića. Proleter će gostovati kod Sinđelića, Radničkog 1923 i Inđije. Ugostiće Novi Pazar i Teleoptik. Novosađani iz ove perspektive imaju najbolji raspored i sa dva odnosno tri boda više od Dinama i Metalca sasvim sigurno su novi članovi Superlige. Vranjanci neće imati pravo na kiks, kao ni Metalac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari