Zašto fudbaleri uspehe iz mlađih kategorija ne ponove u „A“ selekciji

Ostavite komentar


  1. „Zašto fudbaleri uspehe iz mlađih kategorija ne ponove u „A“ selekciji?“ Zato što nisu interesantni za klubove, a to znači trenere, već za trgovce, manipulante, koji se predstavaljaju kao menadžeri. Obzirom da takvi vode Fudbalski savez Srbije ili su samo na spisku „menadžera“ koji treba i za njhih da odvoje od prodaje igrača, tako da je tačno ono što mladi navijači pišu po zidovima Beograda: FSS je MAFIJA! Koa što ja ovde pišem: Srbiju vodi Politička Mafija.

  2. Mladen Krstajić i ta ekipa, oko niega, da sistemski nesto urade i planski…?!?
    Ha, ne zasmejavajte me… Istina, taj nesrećni Krstajić je samo posledica…

  3. Ne radi se samo o preranom odlasku. Problem je što se sa talentovanim klincima ne radi na tehnici. Zašto bi oni sa 16 ili 19 godina bili podredjeni timu i slušali taktičke varijante trenera? U tom uzrastu treba da rade na driblingu, centaršutu, elementarnoj tehnici. Radonjić, recimo, to nema. Da li će te njegove nedostatke trpeti trener Olimpika? Naravno da neće, a neće ni gubiti vreme da ga uče stvarima koje se uče u kadetskim i juniorskim danima. Osvajati prvenstva u omladinskim kategorijama je lepo, ali kontraproduktivno. U tom uzrastu treba što više da šutiraju, driblaju, nauče da lucidno misle, da daju tačne paseve, izvode kornere i slobodne udarce. U tom uzrastu podredjenost timu i taktici je glupa i proizvodi polovne igrače. Mi još od generacije Prosinečkog, Jugovića i Mijatovića, nemamo vrhunske tehničare. Naši najbolji igrači posle njih bili su ili odbrambeni ili zadnji vezni igrači, Stanković, Vidić, Ivanović, Kolarov, Matić…niko od njih nije kreator igre. Loše se radi sa igračima na svim nivoima. A kada dodju u A tim, em nemaju vrhunsku tehniku, em naidju na amatere od selektora. Od toga nema ništa.

Ostavite komentar


Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.