Zašto sportistkinje dobijaju daleko manje od novca od svojih kolega?

Sad je i "dobro" kako je nekad bilo

Ostavite komentar


  1. Zato što su manje interesantna njihove takmičenja. Manje reklama, manje para. Zato su manekenke i foto modelke bolje plaćene od muških kolega.

  2. Зато што је спорт, тј. спортско гледалаштво, превасходно „мушка“ доколица. Упоредите колико зарађују манекенке у поређењу с манеканима, па ћете се уверити да је посреди универзално правило…

  3. Sport bez publike je samo pehar. Pehari su isti. Sport sa publikom je novac. Muški sport donosi više novca. Jednostavna logika i šta tu nije jasno?

    1. Autor ili autorka ovog članka, nažalost, uveliko doprinosi seksističkom poretku: „[…] zaključuje supruga našeg uspešnog veslača Miloša Vasića, kao i ona kvalifikovanog za Olimpijske igre u Tokiju 2021.“

  4. Iz potpuno istog razloga zbog koga su muškarci manekeni manje plaćeni od manekenki.
    I ne dobijaju nego ih neko plaća a kada se plaća tada se i računa tzv. povraćaj investicije.
    Još se nije desilo da neko pobegne od matematike, bar ne zauvek.

  5. Američki ženski fudbalski tim je izgubio protiv muškog tima čije su godine bile ispod 15. Te iste žene su se žalile zbog iste stvari a to je zašto su manje plaćene od muškaraca, i što plate nisu jednake. Zato što jednostavno ne poseduju te kvalitete, a oni što investiraju u fudbal i plaćaju karte žele da vide malo više od toga. Dva pola ne mogu da budu jednaki, svaki ima svoje dobre osobine koje mogu međusobno da se potpomažu, ali ne mogu biti iste. A to što je neko negde rekao nekoj ženi da je može pobediti 1 na 1 u basketu, meni je to malo smešno da se neko toliko oko toga nervira.

  6. Onda kada Serena i Osaka ili bilo koje druge dve teniserke budu mogle da odigraju mec kao Djokovic i Nadal na AO 2012, tada ce biti podjednako placene kao njih dvojica. Jednostavno, zenski sport je sirokim narodnim masama manje zanimljiv od muskog i to je to.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.