Zavod za sport i medicinu sporta obeležio 61. godišnjicu 1Foto: rzsport.gov.rs

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije danas je obeležio 61 godinu postojanja kao ustanova koja objedinjuje potrebe i vrhunskog, profesionalnog sporta i najsavremenijih medicinskih pregleda i drugih sadržaja za kvalitetno bavljenje fizičkim, rekrativnim aktivnostima građana.

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Goran Bojović naglasio je da novi Zakon o sportu prvi put označio Zavod kao Nacionalni trening centar, što je „status koji nosi i veliku odgovornost i zahteva stalno napredovanje i poboljšavanje kvaliteta usluga“.

Zavod je u protekloj godini otvorio tri sportsko-medicinske ambulante u Kosovskoj Mitrovici, Pirotu i Čačku kako bi deci sportistima iz tih krajeva bilo bliže da dođu i urade sportsko-medicinski pregled, naveo je Bojović.

On je istakao i da je novim Zakonom o sportu predviđeno da se lekarski pregledi za decu od 6 do 14 godina finansiraju iz Fonda zdravstvenog osiguranja, pa roditelji i klubovi više neće snositi troškove redovnih lekarskih pregleda.

Ne postoji vrhunski sportista naše zemlje koji bar jednom nije bio na treningu ili pregledu u Zavodu i to ovu instituciju čini jedinstvenom. To je mesto koje je u svakom smislu kuća svih sportista decenijama unazad, poručio je Bojović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari