Završni čin finala: Utakmica se registruje 20:0 i pehar prvaka Srbije ide Crvenoj zvezdi 1foto:Starsport

Partizan se nije žalio na sva dešavanja i način na koji je završena druga utakmica finala plej-ofa Superlige Srbije.

Nije prvi put, a da li će biti i poslednji to verovatno niko ne može da tvrdi.

Narušeni odnosi u državi i društvu posledično se manifestuju i na sportskim terenima. Na sve to, odnosi Crvene zvezde i Partizana toliko su loši da su odavno prevazišli okvire sportskog rivaliteta.

Sinoć je, tokom treće deonice druge utakmice finala plej-ofa Superlige Srbije, kod rezultata 57:45 za Partizan, viđena kulminacija koju nisu uspeli da stišaju ili ublaže oni od kojih se to možda i očekivalo.

Vređana sa tribina Beogradske arene dobijala su na decibelima posebno kada su prvo zvanični spiker, a potom i košarkaš Uroš Trifunović zamolili navijače da prestanu sa pogrdnim vređanjem porodice Nebojše Čovića, predsednika Crvene zvezde.

U tim momentima počelo je i sa ubacivanjem raznih predmeta na teren što je dovelo i do prekida utakmice, povlačenja košarkaša Crvene zvezde, ali i sudijske trojke na čelu sa Urošem Nikolićem.

Upravo je prekid doveo do toga da će na kraju meč biti registrovan službenim rezultatom 20:0 za Crvenu zvezdu jer se košarkaši Partizana nisu pojavili na terenu kada su se za to stekli uslovi.

Crno-beli nisu želeli da se nastavak utakmice odigra kada tribine budu ispražnjene (što je bio zahtev sudija) a dobili su informaciju da se preostali deo meča pomera za četvrtak.

Posle više od sat vremena pauze, tokom koje su dopirale razne informacije, a jedna je bila i ta da će se meč nastaviti danas, igrači Partizana, većina njih, već je bila napustila je Beogradsku arenu kada su obavešteni da su se crveno-beli vratili na parket, baš kao i sudije.

Arbitri su, prema pravilima, dali 15 minuta vremena da se crno-beli pojave na parketu, a kada se to nije desilo, postalo je jasno da je Crvena zvezda ostala šampion Srbije i da će slaviti službenim rezultatom iako je u momentu prekida Partizan vodio 57:45.

Danas bi trebalo i da se odluka zvanično donese, a po svemu sudeći pehar državnog šampiona trebalo bi da košarkašima Crvene zvezde bude uručen na Malom Kalemegdanu (deveta uzastopna titula državnog šampiona, a 24. ukupno).

Partizan, u međuvremenu, nije podneo zvaničnu žalbu u zapisnik, zbog dešavanja u drugom meču finalne serije, što će skratiti vreme prilikom donošenja konačne odluke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari