Želim više golova od Rikarda 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Norveški napadač Ohi Omoijuanfo juče je zvanično predstavljen na stadionu Crvene zvezde.

Fudbaler koji bi trebalo da bude najveće pojačanje crveno-belih u ovom prelaznom roku došao je iz Moldea, gde je u prošloj takmičarskoj godini postigao 28 golova na 31 utakmici u svim takmičenjima.

– Mnogo toga sam već rekao o Crvenoj zvezdi, s obzirom da je interesovanje medija prilično veliko. Odlično sam dočekan, spreman da dam veliki doprinos rezultatima ekipe u nastavku sezone. Ovo je fantastičan klub, srećan sam što sam ovde. Želim da osvojimo prvenstvo i kup i nadam se da ću pružiti ogroman doprinos svemu tome-rekao je Ohi, a zatim dodao da mu nije trebalo puno vremena da prihvati ponudu čelnika Zvezde da karijeru nastavi na stadionu „Rajko Mitić“.

– Stvarno sam prezadovoljan. Svi jako vode računa o meni, s nestrpljenjem čekam start priprema, a onda i da krenu takmičarski mečevi. Kada je Crvena zvezda zvala pitali su me da dođem i nisam mnogo razmišljao. Gledao sam utakmice u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Znam da je ovo jedan od najvećih klubova u Evropi.

Norvežanin je najavio da mu je ambicija da u prolećnom delu prvenstva pretekne napadača Partizana Rikarda na prvom mestu liste strelaca.

– Izuzetno sam motivisan, videćemo koliko ću dati golova, nadam se da ću moći da preotmem prvo mesto od napadača Partizana – rekao je Ohi.

Promenjen plan priprema

Čelnici Crvene zvezde saopštili su da su prinuđeni da menjaju plan zimskih priprema. Zbog oštrih epidemioloških mera na Kipru crveno-beli neće obaviti prvu fazu na tom ostrvu kako je ranije bilo planirano. Odlučeno je da će fudbaleri tri nedelje boraviti u turskoj Antaliji, od 13. januara do 3. februara. Tokom boravka u Turskoj ekipa trenera Dejana Stankovića odigraće trening mečeve sa Mariborom, Laskom iz Linca, Šahtjorom iz Donjecka i Šahtjorom iz Soligorska.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari