Želja zvana Druga liga 1Foto: Valid Hadžerić, OKK Novi Pazar

Prošle sezone u samom začetku propao je pokušaj da se muška košarka u Novom Pazaru pokrene sa mrtve tačke.

Pompezno najavljivan projekat kojim će posle godina tavorenja u Republičkoj ligi – Zapad stići do Druge lige prekinut je pre završetka polusezone. Pojačan igračima za koje se smatralo da imaju sve što je potrebno da se nađu ispred prvog favorita prvenstva, sastava Radničkog 1950, porazom od Kragujevčana u Pendiku, tim selektiran da pobeđuje počeo je da se osipa, što će ga dovesti u situaciju da uz dosta napora na kraju jedva sačuva status republičkog ligaša. Početak ovog šampionata je slika i prilika prošlogodišnjeg. Jedino nije poznato kakav će biti na kraj.

ada je trijumf Radničkog najavio rastanak OKK Novog Pazara i trenera Dragana Kostića, do koga je ubrzo i došlo. Posle nepunih godinu dana poznati kraljevački stručnjak ponovo je odabran da u svom drugom pazarskom mandatu pokuša ono što u prethodnom nije uspeo. Opet se poseglo za pojačanjima, manje zvučnim u odnosu na prošlosezonska, što ne znači i manje vrednim. U trku za ulazak u drugoligaški rang, ne računajući ABA ligu, posle Košarkaške lige Srbije, najjače takmičenje u zemlji, nadmetaće se 14 timova. Najzvučnije ime lige je, do pre dve sezone ABA ligaš, Radnički iz Kragujevca, bogatu tradiciju ima i čačanski Železničar, a za Novi Pazar najzanimljiviji će biti komšijski dueli sa Zlatarom iz Nove Varoši, Pribojem i Miloševcem iz Prijepolja.

Sastav Novog Pazara upotpunjen je tek početkom ove nedelje. U toku formiranja, ekipa je doživela neugodan poraz u Čačku od ,,Žela“ i u izjednačenom meču od rožajskog Ibra u Pendiku (79:80), kao i od Radničkog 1950 u Kragujevcu (79:63), a ubedljivo je pobeđen Polet u Ratini. Novajlije u sastavu su: Filip Luković, plejmejker iz Niša, na istoj poziciji igraće i Čačanin Nikola Petrović, krilo će biti Lazar Radojičić iz Trstenika, a u timu bi mogao da se nađe i Nikola Kostić, sin trenera Dragana Kostića. Povratnik u sastav je centar Asmir Numanović, a pre sutrašnje utakmice sa Studentom u Bajinoj Bašti, biće poznato i ime još jednog centra.

Iskustvom u Kostićevom timu i ove sezone prednjači košgeter Valid Hadžerić (27). „Pred nama je još jedna duga i naporna sezona u koju za razliku od prošle ulazimo mnogo spremniji. Nismo ni sada krenuli na vreme sa pripremama, ali umereni sam optimista, obzirom da sada nismo prekasno startovali, što jeste bio slučaj s prošlom sezonom“, kaže Hadžerić, dodajući da je liga ujednačena.

„Sada nemamo tako dominantan tim, kakav je prošle sezone bio Radnički 1950. Verujem da ovaj sastav Novog Pazara nije ništa slabiji, ako nije i jači, od Radničkog, Klika, Priboja i Železničara, ekipa za koje se pretpostavlja da će biti glavni kandidati za mesto broj jedan. Videćemo, naš cilj je da budemo ispred svih. Početak prvenstva će biti najbolji orijentir našem optimizmu“, izjavio je Valid Hadžerić.

Za Novi Pazar od izuzetne važnosti je povratak iz redova Zlatibora iz Čajetine, centra Asmira Numanovića (25). „Moji i ciljevi kluba se ni po čemu ne razlikuju. Vidim da je pokrenuta ozbiljna košarkaška priča. Kad je tako onda je i logično da sam se vratio i već sad sam siguran da sam povukao dobar potez. Odluku da ponovo zaigram u svom gradu doneo sam posle dogovora sa trenerom Kostićem, čiju stručnost izuzetno poštujem. Lakše se i sa mnogo više motiva igra kad klub ima najviše ciljeve, posebno kad znaš da tom poduhvatu možeš da daš pun doprinos. Igrače iz Pazara odlično poznajem, one koji su nam se pridružili poštujem i ubeđen sam da bi mogli da budu taj tas na vagi koji će prevagnuti kada se bude odlučivalo o prvaku lige“, pun optimizma je Numanović.

Otkrovenje sezone 2015/16. i igrač koji je najviše plenio poenima i potezima, bio je krilni centar. Tarik Brunčević (21), koji je ovog leta mnogo vremena utrošio na individualni rad, pa iz tog razloga i imam utisak da bi ovo za mene mogla da bude još bolja sezona nego što je to bila prošla. Prema Brunčeviću, sastav iz prošle godine bio je iskusniji, ali ovaj je bolji, samo im je potrebno da se upoznaju i uhodaju. „Želimo i imamo sve što je potrebno da budemo ispred svih, a da li će tako i da bude to zavisi od mnogo faktora. Prema nekim informacijama Klik iz Arilja se toliko pojačao da je i pre početka lige od mnogih, uz sastav Radničkog, svrstan u prvog favorita šampionata. Ne bih se previše obazirao na prognoze. Odgovori na ta i mnoga druga pitanja neće se dugo čekati, već posle par odigranih kola sve će biti jasnije. Mislim da ćemo se mi, barabar sa još nekim ekipama, uključiti u trku za šampionske počasti. Lično, potrudiću se da napravim još jedan važan iskorak u svojoj karijeri i u slučaju da iskoristim priliku koja mi se pruža i odigram sezonu po svom ukusu, onda ne bi trebalo da imam nikakve smetnje u realizaciji svoje najveće želje i sledeće sezone zaigram u dobrom klubu van zemlje“, ambiciozan je Brunčević. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari