Željko Obradović od Crvene zvezde doživeo ono što nije poslednjih 25 godina 1Foto: Pedja Milosavljevic/ STARSPORT

Najbolji evropski stručnjak svih vremena ostao bez pobede u plej-ofu posle četvrt veka.

Crvena zvezda je protutnjala finalem plej-ofa ABA lige.

Sa maksimalnih 3:0 povratila je šampionski sjaj u regionalnim okvirima i pokazala da je ove sezone zaista kvalitetnija od Partizana.

Željko Obradović ni sanjao nije da će u sezoni kada se razmišljalo o mestu na Fajnal-foru Evrolige doživeti nešto što mu se nije desilo još od sezone 1998/99 kada je vodio Beneton.

Naime, posle četvrt veka, najbolji evropski trener svih vremena ozgubio je jednu plej-of seriju a da njegova ekipa nije ostvarila nijednu pobedu.

Tada je Vareze bilo bolje od Benetona sa 3:0 u pobedama i sve do ovosezonskog finala ABA lige Željko Obradovićč nije imao tako loše serije u doigravanju za titulu.

Da čitava stvar po crno-bele bude još teža, Crvena zvezda je zaključno sa trećim duelom finala plej-ofa, u seriji od čak šest pobeda nad Partizanom, što je takođe negativan rekord kluba iz Humske.

U trenerskoj karijeri prebogatoj uspesima, Obradović je u pet navrata sezone završavao bez osvojenog trofeja.

Prvi put je tako nešto doživeo u poslednjoj sezoni na klupi Partizana pre nego što je prešao u Huventud.

Bila je to takmičarska godina odmah nakon osvojenog kupa šampiona u Istanbulu, u kojoj je Crvena zvezda postala šampion SR Jugoslavije.

Takođe, crveno-beli su Obradovića ostavili bez trofeja i 2022. godine dok je identična iskustva imao sa Realom 1996, Benetonom 1998. i Fenerbahčeom 2015.

Nema nikakve sumnje da crno-bele na leto očekuje veliki remont, pogotovo kada se uzme u obzir da osmorici igrača ističu ugovori.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari