Željko Obradović otkrio zašto nije otišao u NBA ligu: Zvali su me na intervju, to je neozbiljno 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener Partizana Željko Obradović u intervjuu za španski „DAZN“ otkrio je zašto je odlučio da ne bude trener u NBA ligi.

Najtrofejniji evropski stručnjak rekao je da je Detroit želeo da obavi „intervju“ s njim.

„Detroit je 2010. godine zvao mene i Dimitrisa Itudisa. Džo Dumars je naš prijatelj, bili smo sa njima u predsezoni i nekim mečevima kada je sezona počela. Nikad nije bilo konkretnog kontakta. U jednom momentu me zvao menadžer i rekao da jedan tim želi da odradi intervju sa mnom. Vidite, ja intervjue dajem samo novinarima“, rekao je Obradović, a zatim dodao:

„Ako neko ne zna ko sam ja i šta mogu da uradim, onda to nije ozbiljno, tako sam rekao. Možda sam pogrešio, ali takav sam. Mnogo sam srećan u Evropi. Sad sam presrećan, jer sam opet u Partizanu. Bio sam 27 godina van Srbije, van Beograda. Ne znam šta više mogu da tražim u životu sada, iskreno to kažem“.

Trener Partizana dodao je i da nije siguran kako bi se snašao u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

„Nemam NBA iskustvo, ali postoje neke razlike u pravilima zbog kojih mislim da u Evropi lakše može da se priprema utakmica. Lakše je poentirati u NBA zbog dimenzija terena i pravila o tri sekunde u odbrani. O tome govore i trojica najboljih košarkaša na svetu koji su Evropljani – Nikola Jokić, Luka Dončić i Janis Adetokumbo“, izjavio je Obradović u intervjuu za „DAZN“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari