Željko Obradović posle pobede u Čačku: Stiže nas umor 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trener Partizana Željko Obradović rekao je posle pobede nad Borcem u Čačku u 6. kolu ABA lige (81:62) da je njegov tim imao sam jedan trening pred ovaj duel.

„Probali smo da se jednim treningom pripremimo za duel sa Borcem. Od pomoći je bilo to što smo igrali turnir u Čačku tokom leta. Mogli smo da shvatimo da moramo da igramo ozbiljno. Trenutno smo u ritmu putovanja, utakmica i smanjenog broja treninga. Bilo je stvari koje je sama utakmica nametnula, ali i nekih grešaka koje su posledica umora, pretpostavljam“, rekao je trener Partizana, a zatim dodao:

„Uspeli smo nekim otvorenim šutevima na kraju da odemo na nešto veću razliku. Čestitke igračima na pobedi. Hvala čačanskoj publici na dočeku i Borcu želim sve najbolje.“, izjavio je Obradović, koji je od 1978. do 1984. nastupao za Borac.

On je dodao da njegovom timu predstoji veoma teško gostovanje u Pireju, gde će igrati protiv Olimpijakosa u 7. kolu Evrolige.

„Pokušao sam da pravim neke rotacije jer naš tim stiže umor. Ispred nas je utakmica sa Olimpijakosom, sa izuzetno smanjenim brojem igrača, ali šta je – tu je“, kazao je Obradović.

U četvrtak Partizan drugi put u samo sedam dana igra u Atini, a ovog puta će rival Obradovićevom timu biti Olimpijakos u pirejskoj „Dvorani mira i prijateljstva“.

Na tom duelu Partizan neće moći da računa na srpske igrače koji budu u sastavu reprezentacije Srbije, koja dan kasnije u Njukaslu igra protiv Velike Britanije u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari