Željko Obradović posle trijumfa nad Makabijem: Igrači imaju atmosferu, žele da igraju, srećni su i zadovoljni 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Trener Partizana Željko Obradović rekao je posle utakmice u kojoj je njegov tim pobedio Makabi u gostima (91:79) da je ekipa iz Izraela dokazala kvalitet.

„Teška, neizvesna utakmica. Sve je odlučeno u poslednjim minutima”, rekao je Obradović, a zatim dodao:

„Očekivali smo ovako nešto, znajući da su dobar napadački tim, imaju visoke koji su mobilni i bekove koji igraju jedan na jedan. Imali smo velike probleme sa ofanzivnim skokom i kada smo počeli to da kontrolišemo bila je drugačija utakmica. Treba da verujemo sebi, ovo je poruka posle ove utakmice. Čestitke igračima“.

On je istakao borbenost svog tima.

„Igrači imaju atmosferu, žele da igraju, srećni su i zadovoljni. Zadovoljstvo je veliko kada se tako ponašaju. Odigrali smo veoma dobru utakmicu, pogotovo u poslednjoj četvrtini. Bili smo izuzetno pametni napadački, koristili naše prednosti i slabosti rivala. Naravno da me raduje što su požrtvovani i to je pokazatelj svega što je ovaj tim u tom trenutku. Trojica su se bacila na loptu kada je utakmica bila odlučena. Od prvog dana imaju takav odnos. Verujem u njih i ovaj tim ima mogućnost da napreduje, ali treba da dođe do automatizama. Bilo je momenata kada zaboravimo neke kretnje u napadu, defanzivni plan, ali to je sve logično za početak sezone“, dodao je trener crno-belih.

Značajnu ulogu opet je imao Isak Bonga.

„Iskusan je igrač, sa Nemačkom je bio svetski prvak i sposoban je da pokrije više pozicija i koncentrisan je na svakom treningu i shvata zadatak. Odigrao je konstantno i cela ekipa tako igra. Kada je on izašao, Aleksej Pokuševski je odigrao izvanredno defanzivno, ali i napadački. Taj dečko ima glavu za košarku“, zaključio je Obradović.

Narednu utakmicu u Evroligi Partizan, koji je zabeležio drugi uzastopni trijumf, igra 23. oktobra, kada u “Areni” dočekuje Virtus (20.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari