Željko Obradović pred Makabi: Mislim da nas očekuje veoma zahtevna utakmica 1Foto: EPA-EFE/Kiko Huesca

Trener Partizana Željko Obradović najavio je utakmicu četvrtog kola Evrolige koju njegov tim igra protiv Makabija u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u četvrtak od 20.05 časova.

– Jedini trening koji smo odradili ovde, pred utakmicu. Dobro je da nismo putovali na utakmicu, to sigurno – rekao je Obradović novinarima koji su došli da isprate otvoreni trening Partizana.

Na pitanje novinara kakvu utakmicu očekuje, imao je spreman odgovor.

– Odgledali smo utakmicu koju su odigrali protiv Anadolu Efesa, sjajna utakmica, veliki broj poena. Ono što je karakteristično za utakmice Makabija je veoma visok ritam koji forsiraju tokom svojih mečeva. Moramo da vodimo računa da ne dopustimo lak kontranapad i sekundaran kontranapad. Imaju mnogo šuteva za tri poena i posle toga idu na skok. To su neke najvažnije stvari. Treba da obratimo pažnju na akcije posle tajm-autova, dosta toga je razrađeno na visokom nivou, mislim da nas očekuje veoma zahtevna utakmica – istakao je Obradović.

Meč će biti odigran pred praznim tribinama, a trener crno-belih je objasnio kako bi to moglo da utiče na njegove igrače.

– Sigurno može da utiče u nekom smislu, ne znam ni koliko će ljudi biti, takva je situacija kakva je. Moramo da se pripremimo, da odigramo pametno, strpljivo i bez srljanja.

Na kraju je na pitanje novinara prokomentarisao početak sezone.

– Nisam imao problem ni pred Bajern. Tek je početak sezone. Meni su apsolutno jasne stvari dokle ovaj tim može da ide i u kako treba da ide. Mnogo je utakmica pred nama, mnogo je važno da ekipa reaguje na pravi način u prelomnim trenucima utakmice. Video je nešto što pomaže igračima da shvate gde su grešili i u čemu su grešili, odnosno šta su radili dobro i kako treba dalje da nastave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari