Zemljotres u NBA ligi: Pol Džordž dolazi kod Embida da napadne titulu 1EPA-EFE/ALEX GALLARDO

Potencijalni reprezentativac SAD dobiće 212.000.000 dolara za četiri godine.

Siksersi su rešili da ovoga leta ispune želje Džoela Embida u pokušaju da formiraju tim kadar da konkuriše za NBA titulu u najskorijem vremenskom periodu.

Samo dan nakon što je izašao iz ugovora sa Los Anđeles Klipersima, Pol Džordž je odlučio da prihvati ponudu Filadelfije i potpiše „maksimalu“ od 212.000.000 dolara za četiri godine.

Filadelfija je tako dovela veliko pojačanje na pozicijama dvojke i trojke, a Džordžu su se u novom klubu priključili prekaljeni Erik Gordon i Andre Dramond, dok će Keli Ubre nastaviti da uveseljava navijače u istoj sportskoj opremi.

„Srpski zet“ se tako priključio Džoelu Embidu, ali i Tajrisu Meksiju, a trebalo bi da zajedno čine dominantan trio. Džordž je devetostruki Ol-star igrač, međutim na klupskom nivou nikada nije uspeo da se primakne fazi plej-ofa u kojoj je mogao da se nada konkurisanju za NBA titulu, nastupajući za Indijanu, Oklahomu Siti Tander i LA Kliperse.

U prethodnih pet sezona u najvećem gradu Kalifornije, Džordž je u proseku beležio 23 poena, šest skokova, 4,5 asistencija i 1,5 ukradenih lopti. U minuloj takmičarskoj godini imao je 22,6 poena, 5,2 skoka i 3,5 asistencija po utakmici.

Njegov košarkaški razvoj delimično je bio usporen zbog teške povrede koju je 2014. doživeo tokom priprema za Svetsko prvenstvo. Tada je polomio potkolenicu, zbog čega je morao na višemesečnu pauzu.

Džordž je inače oženjen Srpkinjom Danijelom Rajić zbog koje je i dolazio u Beograd i sa kojom ima troje dece.

Zanimljivo je i to da od sezone 2015/16, njegove pretposlednje u Indijani, Džordž nije imao nijednu takmičarsku godinu u kojoj je u prosku postizao manje od 20 poena, što znači da je u nizu od devet uzastopnih sezona tokom kojih je najmanji broj poena ubacio u takmičarskoj 2019/20 (21,5).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari