Do sada, naši igrači su se ne samo uspešno probijali kroz bezbednosne obruče postavljene oko vimbldonskog parka nakon nedavnih terorističkih akcija, već su to ubedljivo, sa sigurnošću i lakoćom činili i na travnatim terenima, idući ka samom vrhu šampionata. Ali, nažalost, naišle su i prve prepreke.

Do sada, naši igrači su se ne samo uspešno probijali kroz bezbednosne obruče postavljene oko vimbldonskog parka nakon nedavnih terorističkih akcija, već su to ubedljivo, sa sigurnošću i lakoćom činili i na travnatim terenima, idući ka samom vrhu šampionata. Ali, nažalost, naišle su i prve prepreke. Tako je sjajni Tipsarević izgubio od, mora se priznati, boljeg Španca Huana Karlosa Ferera u četvrtom kolu, a Nole tek treba da okonča svoj meč protiv Kifera u trećem.
Što se tiče naših dama, delovalo je da će njihovi mečevi za plasman u četvrtfinale biti rutinska stvar. Jer Jelena je za suparanicu imala Francuskinju Marion Bartoli, koju je do sada tri puta pobedila, a Ana Nađu Petrovu, 11. nosioca, sa kojom do sada ima nerešeni skor – 2:2 u mečevima. I obe su počele dobro, možda suviše dobro, jer su prvi set uzele lako i relativno brzo. A onda se, nakon pauze zbog kiše, stvar bitno izmenila. Na terenu su odjednom bile druge igračice. Bartoli je vrsnom, žestokom, mudrom i preciznom igrom nadigrala Jelenu i uzela joj drugi set, dovodeći meč do neizvesnog ishoda. Što se Petrove tiče, ona se, servirajući bolje i igrajući preciznije i snažnije, izborila za drugi set. I evo, dok vam ovo pišem, kiša je opet prekinula mečeve na Vimbldonu.
Što se tiče Žastin Enan, njoj nisu potrebne ni crvene hlačice, ni kostim umirućeg labuda. Njoj je dovoljno njeno majstorstvo da bi sve zasenila. Najbolja igračica na svetu je kombinujući preciznost i eleganciju, sa lakoćom ušla u četvrtfinale ovogodišnjeg šampionata. Ona je pobedila svoje protivnice bez ikakvog napora – bez uzdaha i bez kapi znoja. Najbolja ilustracija kvaliteta njene igre je da je svoje četiri pobede – nad Karvero, Duševinom, Vesninom i Šnider, izvojevala za manje od četiri časa. Nema nikakve sumnje da je ona više nego ikada rešena da uzme jedinu grend slem titulu koja joj nedostaje – Vimbldon. I, stvarno je teško i zamisliti da je neko može zaustaviti na tom putu, budući da je na delu pravi poeta tenisa.
Ona će se u četvrtfinalu sresti sa Serenom Vilijams, koja je juče napravila neverovatan podvig pobedivši, takoreći nepokretna, Danielu Hantuhovu. Naime, nakon što je osvojila prvi set, Serena je pri rezultatu 5:5 u drugom, odjednom kolabirala na terenu zbog akutnih i užasno bolnih grčeva u levoj nozi, da bismo kasnije saznali da se u stvari radilo o istegnutom mišiću. I kada je izgledalo da će meč biti gotov, jer je na terenu bila skoro imobilna Serena, pala je kiša, koja joj je priskočila u pomoć. Serena je nakon tretmana rešila da nastavi da igra pa makar, kako je izjavila, „umrla na terenu“. Uprkos tome što se jedva kretala, ona je ne samo smogla snage da dobro servira već i da ubitačnim vinerima nadigra Hantuhovu, koja je očito bila zbunjena i impresionirana motivisanošću, hrabrošću i rešenošću svoje protivnice da istraje. Sve skupa bila je to neviđena teniska drama, kakvu Centralni teren ne pamti u svojoj istoriji. Kada su upitali Serenu šta misli kako se oseća Daniela nakon ovakvog poraza, ona je odgovorila – „Ako je protiv Serene Vilijams, onda to i nije tako loše“!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari