Ziješ kao Nejmar protiv Zvezde: Dva gola iz slobodnog udarca 1Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

U grupi Lige šampiona u kojoj je nemački fudbalski velikan Bajern s prvog mesta već obezbedio mesto u osmini finala Galatasaraj i Mančester junajted su u Istanbulu igrali 3:3.

Gosti s Old Traforda su vodili i s 2:0 i s 3:1, ali turski tim nije klonuo duhom.

Sudbina i jednih i drugih biće odlučena u poslednjem kolu, 12. decembra. Na Ostrvo dolazi Bajern, a Galatasaraj ide u Kopenhagen.

Junajted je prvi put stekao dva gola prednosti već u 18. minutu preko Portugalca Bruna Fernadesa. Prvi pogodak je u 11. minutu dao Argentinac Garnačo.

Domaćin je do poluvremena smanjio razliku. U 29. minutu kamerunskog golmana Onanu iz slobodnog udarca je savladao Marokanac Hakim Ziješ.

U 55. minutu Škot Skot Mektominej je doprineo da Junajted još jednom odmakne, ali je sedam minuta kasnije opet na scenu stupio Ziješ iz „slobodnjaka“.

U poslednjih 20 godina još dvaput se desilo da jedan igrač postigne dva gola iz slobodnog udarca u jednoj utakmici Lige šampiona.

Portugalski as Kristijano Ronaldo je na Lecigrundu nadmudrio golmana Ciriha u septembru 2009, kad je Real savladao švajcarski tim s 5:2 u grupi.

Pre pet godina, u debaklu Crvene zvezde protiv Pari Sen Žermena na pariskom Parku prinčeva sa 6:1, Brazilac Nejmar je poslao dve neuhvatljive lopte u mrežu Milana Borjana.

Imala je i Zvezda takvog junaka u Evropi i to kad je bila na njenom krovu. Crveno-beli su i u revanšu prvog kola Kupa šampiona 1991. pobedili Portdaun s 4:0. Sudbinu je timu iz Severne Irske iz slobodnog udarca zapečatio, ko drugi, Siniša Mihajlović. Taj meč je igran u Segedinu, jer zbog zategnute političke situacije u bivšoj Jugoslaviji Zvezdi nije bilo dozvoljeno da titulu brani na svom stadionu.

Elem, Galatasaraj je izjednačio preko karema Artikoglua u 71. minutu.

Ziješ je uz Jusefa en Nesirija najbolji marokanski strelac u Ligi šampiona sa po deset golova. Prvih pet je dao u Ajaksu, a zatim još tri u Čelsiju, koji ga je letos pozajmio Galatasaraju do kraja sezone.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari