Zimonjić veruje u mlade snage protiv SAD 1

Selektor reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić ocenio je da su najveće šanse njegove ekipe u duelu protiv SAD u Dejvis kupu mečevi u pojedinačnoj konkurenciji.

On smatra da Dušan Lajović i Laslo Đere imaju šanse da iznenade protivnika, ko god bio preko puta mreže.

„Biće to izuzetno težak zadatak i za Lajovića i za Đerea, ali mislim da je tu naša najveća šansa – da se dobiju mečevi u singlu. Što se tiče dubla, oni imaju Rajna Harisona koji je prošle godine osvojio Rolan Garos. Imaju i Stiva DŽonsona koji je osvojio bronzanu medalju u Rio de Ženeiru“, rekao je Zimonjić.

Prema Zimonjiću, šljaka je najbolji izbor za mečeve protiv američkih tenisera, jer se oni na njoj najlošije snalaze. On je napomenuo da će DŽon Izner svakako biti nezgodan protivnik za naše igrače jer se dobro snalazi na svakoj podlozi, a na šljaci je pobedio i Rodžera Federera u Švajcarskoj.
„NJihovo glavno oružje je servis, i ukoliko uspete prve dve, tri lopte da smirite i da poen krene, onda ste u prednosti“, rekao je Zimonjić i zaključio da će šansu dobiti igrači koji nikada nisu bili u Dejvis kup timu, i da su samo mogli da požele takav debi za reprezentaciju.

Žreb za mečeve prvog kola Dejvis kupa između Srbije i SAD biće održan danas.

 

Kurijer: Renking ne mora ništa da znači

Selektor američke teniske reprezentacije DŽim Kurijer ocenio je da to što Srbije u Dejvis kupu nastupa bez najbolje rangiranih igrača ne mora da znači mnogo.
„Plasman na ATP listi ne mora ništa da znači, mi smo igrali i gubili i protiv igrača koji nisu među prvih 100“, rekao je Kurijer.
On je dodao da dobro poznaje selektora reprezentacije Srbije Nenada Zimonjića, kao i Dušana Lajovića i Lasla Đerea, ali ne i ostalu trojicu srpskih igrača koji su ispod stotog mesta na ATP listi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari