“Životinja puštena iz kaveza” 1Foto: Starsport

Brideli su obrazi košarkaša Partizana na poluvremenu meča sa Igokeom; sedam ubačenih poena u drugoj četvrtini (negativni rekord u ABA ligi) u kombinaciji sa zaostatkom od šest razlike proizveli su osećaj postiđenosti kod izabranika Aleksandra Džikića.

Od njegovog drila u svlačionici Veličković i saigrači “napravili” su plašt Supermena odigravši do granica perfekcije u preostalih 20 minuta. Katastrofalnih 1/13 za tri poena crno-beli su pretvorili u 11/13 u nastavku utakmice isprativši goste sa “kusurom” od 23 razlike – 87:64.

Hečer je odigrao pravu simultanku, šutirao je izvanrednih 6/7 za tri poena, pokazavši još jednom da je ubedljivo najobučeniji košarkaš Partizana u spoljnoj liniji. Momak iz Mičigena pokrenuo je “parni valjak”, a važan deo motora bio je i Frenk Robinson. Levoruki bek i dalje igra po sistemu “toplo-hladno”, ali je protiv Igokee suvi kvalitet uspeo da uskladi sa adrenalinom koji ga je “vozio” tokom drugog poluvremena.

– Stvarno se osećam kao životinja puštena iz kaveza. Dobro je, prošlo je dugo vremena. Protiv Igokee su me ponele emocije. To je nedostajalo ekipi, ove vrste poteza. Svako je bodrio svakog i to je zapalilo iskru u nama – poručio je Robinson posle utakmice.

Amerikanac je od starta sezone pod posebnom presijom. Doveden je na insistiranje trenera Džikića koji ga je vodio u ljubljanskoj Olimpiji, uprkos činjenici da je u momentu potpisivanja ugovora i dalje imao problema sa operisanim kolenom i da sigurno ni u jednom organizovanijem klubu ne bi prošao lekarske preglede. Robinson, svestan riskantnog poteza uprave crno-belih, od početka takmičarske godine imao je veliku želju da se dokaže navijačima, međutim proces oporavka zahtevao je vreme. Istovremeno, morao je da ojača telo, vrati se na nivo fizičke pripremljenosti za takmičarske mečeve i povrati šuterski osećaj. Mada je još uvek daleko od forme da bi se o njemu moglo govoriti kao o pojačanju, momak iz Kalifornije pokazao je u meču sa Igokeom delić iz napadačkog arsenala kojim je rasplamsao maštu navijača.

– Ma, ne možete da shvatite. Zakucao sam sa povrđene noge , nju sam operisao. Nisam ni razmišljao o tome. Shvatio sam tek kada mi je neko poslao snimak akcije. Skinuo sam veliki teret sa leđa. A posle sam morao i da pustim glas, da podelim tu emociju sa publikom, to sam ja – naglasio je Robinson.

Partizan je protiv Igokee ostvario četvrtu uzastopnu pobedu u ABA ligi. Skorom 10-3 zauzima treće mesto; stručni štab može biti zadovoljan činjenicom da su ostvarene pobede protiv svih ekipa koje su kvalitativno trenutno na nižem nivou.

Bešiktaš na redu

Turski Bešiktaš u sredu stiže u Halu “Aleksandar Nikolić” u meču devetog kola Grupe E. U prvom meču u Istanbulu, tim Ufuka Saridže je slavio lako i ubedljivo, trenutno je prvi u grupi, a Partizanu je pobeda neophodna kako bi sačuvao realne šanse za drugu poziciju: „Sledeći je Bešiktaš, važno nam je i da nastavimo sa pobedama u Ligi šampiona. Turci su težak rival, ali nadam se da ćemo imati podršku velikog broja navijača. Očekujemo da dođu, potrebni su nam. Biće važno da ponovimo drugo poluvreme iz meča sa Igokeom, da zadržimo isti intezitet i ako to uradimo, možemo da pobedimo“, optimista je Robinson.

Rezultati i tabela

13. kolo

Mornar – MZT 65:64

Karpoš Sokoli – Mega 75:72

Partizan – Igokea 87:64

Cibona – Krka 88:65

FMP – Cedevita sinoć

Budućnost – Crvena zvezda sinoć

Olimpija – Zadar sinoć

Tabela: Crvena zvezda 12-0, Partizan 10-3, Budućnost 10-2, Cibona 9-4, Cedevita 8-4, Igokea 7-6, Krka 5-8, Mornar 4-9, Mega 4-9, MZT 4-9, Zadar 5-7, Olimpija 4-8, Karpoš Sokoli 3-10, FMP 3-9.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari