Žoao Feliks bira između Benfike i Aston Vile 1Foto: EPA-EFE/JOSE COELHO

Budućnost Žoaa Feliksa (24 godine) je potpuna nepoznanica.

Njegova pozajmica u Barseloni istekla je 30. juna, a sportski menadžment Blaugrane ne smatra njegov povratak prioritetom, što će dovesti do toga da portugalski internacionalac mora da se vrati u redove Atletiko Madrida, tima sa kojim ima ugovor do 2029. godine.

Međutim, Žoao Feliks nema nameru da ponovo igra za Atletiko iz Madrida posle nesuglasica koje je imao sa trenerom tog tima Čolo Simeoneom poslednjih godina i traži druga rešenja.

Već danima se šuška o mogućnosti povratka u Benfiku, tim u kojem je igrao pre nego što je potpisao za Atletiko, piše katalonski list Mundo Deportivo.

U Portugalu su istakli da bi lisabonski tim dao ponudu od 20 miliona evra za 50 odsto prava fudbalera, ali najnovije informacije koje stižu iz Engleske otvaraju još jedan put za napadača.

Kako je izvestio novinar Dankan Kasls, Aston Vila bi bila zainteresovana za potpisivanje sa Žoaom Feliksom ovog leta.

Trener Unai Emeri je veliki simpatizer Feliksa, jer veruje da bi mogao da povrati nivo sa kojim je Portugalac ciljao da bude jedan od najperspektivnijih fudbalera sveta.

Pored opcije Aston Vile, pomenuta informacija dodaje da bi Benfika svoju ponudu za Žoaa Feliksa mogla da bude podignuta na 32,5 miliona evra.

Žoao Feliks je već imao kratkotrajnu epizodu u Premijer ligi, kada je igrao na pozajmici u drugom delu sezone 2022/23 u Čelsiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari