Zubac: Protiv Jokića biraš šta te može ubiti 1Foto: EPA-EFE/ ERIK S. LESSER

Nikola Jokić godinama slovi za jednog od najboljih centara na svetu. Uz Džoela Embida iz Filaldlefije, trenutno je najdominantnija petica u NBA. Ivica Zubac, hrvatski centar, opsao je kako se oseća dok vodi duele sa Jokićem.

„Možete gledati njegove poteze iz prethodnih utakmica. U koju stranu voli da ide, koje poteze voli, ali kad dođe utakmica to se dogodi dok pucneš prstima. Nemaš puno vremena za razmišljanje. On je sigurno jedan od najtežih za čuvanje. Sve vreme misliš da igraš dobru odbranu, a on onda zabije pretežak šut preko tebe. Mislim da niko u NBA ne može da ga čuva“, iskren je Zubac, oduševljen plejmejkerskim sposobnostima Nikole Jokića.

„Kada ga udvojiš, on vidi sve na terenu. Ima 10 asistencija u proseku. Bolje je pustiti ga da postigne 40 poena nego da podeli 15, 20 asistencija. Moraš da izabereš šta će te ubiti“, iskren je hrvatski centar kojeg sa Jokićem povezuje i činjenica da su u istoj menadžerskoj agenciji i da su sovjevremeno nastupali za Megu.

„Više sam u kontaku sa Hrvatima. Izađemo na večeru ili idemo u kućne posete kada igramo jedni protiv drugih. Sa Jokićem sam isto dosta. Imamo istog agenta i obojica smo igrali u Megi. Lako ga je zgotiviti. Zabavljač je, uvek ima neke fore“, zaključuje Zubac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari